Ανακάμπτει η στερλίνα όσο η Μέι εμμένει στη συμφωνία για το Brexit - iefimerida.gr

Ανακάμπτει η στερλίνα όσο η Μέι εμμένει στη συμφωνία για το Brexit

Στερλίνες/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακάμπτει η στερλίνα μετά τη χθεσινή βουτιά που σημείωσε από το κύμα παραιτήσεων για τo Brexit.

Η βρετανική λίρα ανέκαμψε κάπως σήμερα μετά από δημοσιεύματα ότι κορυφαίος ευρωσκεπτικιστής υπουργός δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων υπέρμαχων του Brexit που παραιτήθηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση και ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εμφανίστηκε να αψηφά τις έντονες αντιδράσεις στο σχέδιό της για το διαζύγιο με την ΕΕ.

Τα δημοσιεύματα ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ θα διατηρήσει το πόστο του στο υπουργικό συμβούλιο επισκίασαν άλλες αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι πιθανή μια διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της Μέι.

Η στερλίνα χθες κατέγραψε τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της έναντι του ευρώ εδώ και δύο χρόνια ύστερα από ένα κύμα παραιτήσεων από υπουργούς της Μέι που αντιτάχθηκαν στο σχέδιό της για το Brexit. Οι παραιτήσεις προκάλεσαν πανικό στους επενδυτές ότι η Βρετανία μπορεί σύντομα να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία.

Σήμερα όμως το νόμισμα κατέγραψε άνοδο καθώς η Μέι εμφανίστηκε σταθερή στο σχέδιό της να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο.

Στις 11:50 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στο 1,2811 δολάριο. Έναντι του ευρώ, ήταν σχεδόν αμετάβλητη στις 88,72 πένες.

Σύμφωνα με αναλυτές, το νόμισμα αναμένεται να παραμείνει υπό πίεση για όσο καιρό η απειλή περαιτέρω παραιτήσεων δημιουργεί το ενδεχόμενο να απομονωθεί περαιτέρω η Μέι και ενισχύεται η πιθανότητα να τεθεί η ηγεσία της εν αμφιβόλω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στερλίνα Μέι ανάκαμψη ΒΡΕΧΙΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ