Προπηλάκισαν Σκουρλέτη, Ρήγα, Τόσκα, Δρίτσα και Φίλη στο Πολυτεχνείο - iefimerida.gr

Προπηλάκισαν Σκουρλέτη, Ρήγα, Τόσκα, Δρίτσα και Φίλη στο Πολυτεχνείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη ένταση και προπηλακισμοί κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ νωρίς σήμερα το πρωί, στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Όπως φάνηκε και από τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν άγρια κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα, καθώς και τους βουλευτές Νίκο Φίλη, Νίκο Τόσκα και Θοδωρή Δρίτσα που βρέθηκαν σήμερα πρωί πρωί στο Πολυτεχνείο, παραμονή της επετείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επέλεξαν να πάνε νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείο -ώστε να μην έχει πολύ κόσμο- προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι φοιτητές τούς αναγνώρισαν και στράφηκαν εναντίον τους.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση, με σπρωξιές, κλωτσιές, ενώ κάποιοι εκτόξευαν καφέδες και μπουκάλια με νερό και αυγά.

Οι συγκεντρωμένοι απώθησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εισόδο του Πολυτεχνείου, δεν τους άφησαν να μπουν στον χώρο και τελικά τους έδιωξαν.

Αμέσως μετά τους προπηλακισμούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν όσους τους επιτέθηκαν «φασίστες» και «ανθρώπους με ολοκληρωτικές αντιλήψεις».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας είπε ότι «αυτό που διαμορφώθηκε δεν τιμά τις γενιές εκείνες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός υποστήριξε πως τα άτομα που ήταν στο Πολυτεχνείο και προπηλάκισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι «φασίστες, μία εν δυνάμει φασιστική μειοψηφία», ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για μια «ολοκληρωτική αντίληψη».

Δείτε το βίντεο από την ένταση. Μάλιστα, διακρίνεται ο κ. Ρήγας να προσπαθεί να μπει στο Πολυτεχνείο και να απωθείται βίαια από συγκεντρωμένους.

Οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα επεισόδια:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτόκλητοι ιδιοκτήτες καπηλεύονται τον εορτασμό

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.
Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στον φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».

Ρήγας: Δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία

«Η παρουσία η δική μου έχει και μία συμβολική αξία, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιστές στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 αναφερόμενος στον προπηλακισμό που δέχτηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο.

«Νομίζω ότι αυτό το οποίο επιχείρησε μία ομάδα νέων ανθρώπων να μην επιτρέψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

«Όσοι τους καθοδηγούν πολιτικά, να σκεφτούν ότι σήμερα και όταν μέσα στη Βουλή νοσταλγοί της Χούντας και του Παπαδόπουλου υπάρχουν τέτοιες ενέργειες προσφέρουν κακές υπηρεσίες.

Στην αντιπροσωπεία ήταν άνθρωποι 70 και 80 ετών, οι οποίοι έχουν περάσει από τη Μακρόνησο, έχουν φυλακιστεί, έχουν δώσει και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία στη χώρα μας παλεύοντας ενάντια στη Χούντα, δεν σεβάστηκαν ούτε αυτούς. Θεωρώ ότι στους νέους αυτούς ανθρώπους δεν πρέπει να δίνονται τέτοια μηνύματα και να καθοδηγούνται με αυτό τον τρόπο.»

Ποτάμι: Οσοι τραμπουκίζουν αρνούνται το νόημα της εξέγερσης

«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης» αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ