Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας συμφώνησαν Τσίπρας και Μπίρναμπιτς - iefimerida.gr

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας συμφώνησαν Τσίπρας και Μπίρναμπιτς

tsipras
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανάγκη ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας στους τομείς της οικονομίας, υποδομών και διασυνδεσιμότητας, πολιτισμού, ενέργειας και αθλητισμού συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ανα Μπίρναμπιτς.

Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν συνάντηση στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2018 που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα εντατικοποιηθούν ενόψει της σύγκλησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας στο Βελιγράδι στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οικονομική συνανάπτυξη και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή και συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.

Η Ανα Μπίρναμπιτς & ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: MOTION TEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ