ΕΡΤ: Ο νέος διευθύνων σύμβουλος ξεκάθαρα υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων - iefimerida.gr

ΕΡΤ: Ο νέος διευθύνων σύμβουλος ξεκάθαρα υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων

ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ και τις νοοτροπίες που επικρατούν για χρόνια στην δημόσια τηλεόραση πρόκειται να βρεθεί πολύ σύντομα ο νέος πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης μετά την τοποθέτησή του κατά τη σημερινή διαδικασία έγκρισης του από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιάννης Δρόσος που εγκρίθηκε για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ τάχθηκε ευθέως υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού της δημόσιας τηλεόρασης λέγοντας: «Είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Το λέω ξεκάθαρα και ντεκλαρέ. Η αξιολόγηση δεν συνιστά λογοκρισία. Αξιολόγηση κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια και έχουν μεθόδους και μπορούμε να το δούμε».

Μάλιστα ο κ. Δρόσος αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφους της δημοσιας τηλεόρασης και στον τρόπο με τον οποίο κάνουν συνεντεύξεις αλλά και στις ερωτήσεις που θέτουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους αλλά βλέπω συνεντεύξεις που ο δημοσιογράφος κάνει επι μισή ώρα την ερώτηση. Επιτρέψτε μου να πω ότι σε αυτόν θα πω «μάθε παιδί μου να ρωτάς ή πήγαινε μάθε γράμματα».

Τα μέλη της επιτροπής θεσμών ενέκριναν κατά πλειοψηφία τόσο τον κύριο Δρόσο για την τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όσο και του γνωστού μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου στην θέση μέλους του ΔΣ και του δημοσιογράφου Λευτέρη Αρβανίτη επίσης σε θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Τέλος η υποψηφιότητα του κ. Παπαδημητρίου έλαβε την ευρύτερη στήριξη της επιτροπής καθώς και η ΝΔ ψήφισε θετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΤ γιαννησ δροσοσ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ