Σάλος στη Βουλή από την πρόκληση του χρυσαυγίτη Γ. Λαγού -«Παραμύθι το Πολυτεχνείο, δεν είχε νεκρούς» - iefimerida.gr

Σάλος στη Βουλή από την πρόκληση του χρυσαυγίτη Γ. Λαγού -«Παραμύθι το Πολυτεχνείο, δεν είχε νεκρούς»

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός -Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα αντιδημοκρατικό παραλήρημα από το βήμα της Βουλής ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο «παραμύθι» και «πανηγύρι».

Αναφερόμενος στην επέτειο το πολυτεχνείο έκανε λόγο για ενα γλέντι και πανηγύρι χωρίς νεκρούς και προσθεσε: «Ούτε ένας νεκρός δεν υπήρξε στο πολυτεχνείο προκαλώ τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να μου πουν τα ονόματα έστω και δύο νεκρών».

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά ανέφερε ότι όχι μόνο δεν υπήρξαν νεκροί αλλά ούτε σοβαρά τραυματισμένοι εντός του πολυτεχνείου. Μάλιστα ο κ. Λαγός ανέφερε πως χαίρεται για το γεγονός ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουμε αύριο την επέτειο του ξεσηκωμού του πολυτεχνείου.

Η πρωτοφανής τοποθέτηση του Λαγού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς έκανε λόγο για νοσταλγούς της χούντας και για τη φωνή της χούντας εντός του κοινοβουλίου

  • Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ) : «Δεν μπορεί να βγαίνετε εδώ μέσα και να αναπαράγετε τη φωνή της χούντας αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ισχυρισμοί των νοσταλγών της χούντας».

Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους ήταν η παρέμβαση της βουλευτού της Δημοκρατική Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου:

Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) :«Πρέπει να ξαναδούμε τους νόμους για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, η δημοκρατία πρέπει να αντέξει αυτά που ακούστηκαν εδώ είναι ανεπίτρεπτα απαράδεκτα και αισχρά. Είστε φασίστες»

Έντονα αντέδρασε και ακόμη ένας βουλευτής της δημοκρατική συμπαράταξης ο Γιώργος Καρράς.

  • Γ. Καρράς (ΔΗΣΥ): «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα σε αυτή την αίθουσα»

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε εκ νέου το λόγο επιμένοντας πως οι βουλευτές των άλλων κομμάτων δεν του είπαν ούτε ένα όνομα νεκρού

  • Γιάννης Λαγός: «Δεν άκουσα κανένα όνομα νεκρού στο πολυτεχνείο περιμένω να μου το πούνε μου λένε ότι λέω ψέματα. Δεν υπήρχαν νεκροί πείτε μου τα ονόματα των νεκρών».

Οξύς ηταν και ο προεδρεύων βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος είπε στον Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό ότι δεν του δίνει το λόγο.

  • Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ): «Τι να μας πείτε να μας πείτε ότι είστε νοσταλγοί της χούντας. Δεν μπορείτε να παραχαράξετε την ιστορία δεν δεχόμαστε ύμνους στην χούντα και στο φασισμό»

Οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών είχαν ξεκινήσει από χθες στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς ο βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Καρακώστας αναφερόμενος στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε με προκλητικό τρόπο ότι ο μόνος εκλεγμένος πρόεδρος από το λαό με δημοψήφισμα ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ