Ιρλανδία: Βουλευτής έβγαλε στρινγκ στο Κοινοβούλιο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιρλανδία: Βουλευτής έβγαλε στρινγκ στο Κοινοβούλιο [βίντεο]

Η βουλευτής Ρ. Κόπινγκερ δείχνει στο δικαστήριο ένα τάνγκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση της αθώωσης ενός κατηγορουμένου για τον βιασμό μιας κοπέλας 17 ετών συγκλόνισε την Ιρλανδία και έφθασε μέχρι και το Κοινοβούλιο.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποίησε στην δίκη η δικηγόρος του κατηγορουμένου, και ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε οτι η κοπέλα τον προκάλεσε.

Οπως ανέφερε το BBC, η συνήγορος είπε στην δίκη: «Πρέπει να δείτε πώς ντυνόταν, φορούσε ένα δαντελένιο στρινγκ». Συνέχισε μάλιστα με το «επιχείρημα» ότι το δαντελένιο εσώρουχο του θύματος ήταν αυτό που τον προκάλεσε.

Τελικά το δικαστήριο αθώωσε τον 27χρονο κατηγορούμενο που επέμεινε μέχρι τέλους ότι το σέξ ήταν συναινετικό. Ωστόσο η υπόθεση δεν έμεινε μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου. H βουλευτής Ρ. Κόπινγκερ έφερε ένα παρόμοιο εσώρουχο στο Κοινοβούλιο, για να αναδείξει ότι «είναι συνηθισμένο να κατηγορούν τα θύματα» και αφου το έβγαλε για να το δούν όλοι οι βουλευτές είπε:

«Μπορεί να είναι ντροπιαστικό να δείξει κανένας ένα στρινγκ εδώ, αλλά πώς νομίζετε ότι νοιώθει το θύμα του βιασμού στο ασυνήθιστο θέαμα να δείχνουν τα εσώρουχά της στο δικαστήριο;»

Δείτε το βίντεο με την συνεδρίαση της Βουλής όπου στο 3ο λεπτό φαίνεται η βουλευτής να δείχνει το γυναικείο εσώρουχο.

Η υπόθεση προκάλεσε ολόκληρο κίνημα διαμαρτυρίας στην Ιρλανδία με γυναίκες να ανεβάζουν φωτογραφίες στο twitter με γυναικεία εσώρουχα και σημειώνοντας οτι είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται τα θύματα βιασμού για τις ενδυματολογικές τους επιλογές:

Ιρλανδία: Βουλευτής έβγαλε στρινγκ στο Κοινοβούλιο [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αυτός είναι ο κόσμος που μεγαλώνω την κόρη μου, διερωτάται μια διαμαρτυρόμενη. Και όταν θα φορέσει ένα τέτοιο εσώρουχο όταν μεγαλώσει θα φταίει που έπεσε θύμα βιασμού; Το σύστημα δικαιοσύνης, προσθέτει, θα ρπέπει να πάψει να κατηγορεί τα θύματα για τα ρούχα που φορούν.

Ιρλανδία: Βουλευτής έβγαλε στρινγκ στο Κοινοβούλιο [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιρλανδία αθώωση βιαστή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ