Αντιεξουσιαστές «πολιορκούν» το κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αντιεξουσιαστές «πολιορκούν» το κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο [εικόνες]

Φωτογραφία: InTime News/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση επιτροπής φοιτητών με την ομάδα αντιεξουσιαστών που από το μεσημέρι της Πέμπτης επιχειρεί να καταλάβει το κτήριο Αβέρωφ, στο Πολυτεχνείο, επί της Πατησίων.

Στην εξέλιξη τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 τονίζοντας ότι «ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του 73, και γίνεται με μαζική λαϊκή συμμετοχή στην τριήμερη διάρκειά του». Η Επιτροπή Εορτασμού σημειώνει ότι «θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτήριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες» και πως γι' αυτόν τον λόγο οι ομάδες που παραμένουν στο κτίριο πρέπει να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αρκετές σχολές παραμένουν κλειστές, ενώ τα αστυνομικά μέτρα -που έχουν τεθεί σε ισχύ- είναι δρακόντεια.

Αντιεξουσιαστές γέμισαν με πανό το κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο
Φοιτητές προσπαθούν να πείσουν τους αντιεξουσιαστές να φύγουν από το κτίριο
Αντιεξουσιαστές «πολιορκούν» το κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ