Τη Δευτέρα οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου για τη Folli Follie - iefimerida.gr

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου για τη Folli Follie

Πινακίδα έξω από κατάστημα Folli Follie/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμη προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας Follie Follie επιχειρήθηκε το πρωί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας με την εταιρία να καταθέτει νέο αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο της αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Συμφωνά με τους δικηγόρους της Follie εάν η εταιρία δεν τύχει προστασίας από τους πιστωτές της , σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγηθεί στην πτώχευση.

«Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» είπαν στο δικαστήριο οι αιτούντες προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον της.

Στο πλευρό της εταιρίας και οι εργαζόμενοι της, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει δεκτό το αίτημα της για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας.

Κατά τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και ομολογιούχοι.

Η απόφαση αναμένεται αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Παράλληλα, σήμερα συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρίας (ομολογιούχων), μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης, ύψους περίπου 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ