Ο «αστροναύτης» από την Κρήτη που κατέκτησε τη στρατόσφαιρα -Με τη βοήθεια 7 νέων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο «αστροναύτης» από την Κρήτη που κατέκτησε τη στρατόσφαιρα -Με τη βοήθεια 7 νέων [εικόνες]

Ο Μανούσος στην στρατόσφαιρα/ Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη πτήση του Cretan Astronaut, ενός εγχειρήματος επτά νέων από την Κρήτη, με τον «αστροναύτη» Μανούσο να φτάνει με το σκάφος του μέχρι τη στρατόσφαιρα και να επιστρέφει σώος.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και διήρκεσε περί τις 2 ώρες.

Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη πτήση του Cretan Astonaut.

Καταφέρνοντας να βγει σώος ακόμη και από θερμοκρασίες έως και μείον 40 βαθμούς Κελσίου, εν τέλει οι προσπάθειες της ομάδα ανταμείφθηκαν.

Οπως αναφέρει το cretapost.gr, η ομάδα με τους 7 νέους ξεκίνησε το εγχείρημά της έναν χρόνο πριν.

 Πρόκειται για ένα εγχείρημα επτά νέων από την Κρήτη, όπου κατάφεραν να κάνουν τον «αστροναύτη» Μανούσο, να φτάνει με το σκάφος του μέχρι την στρατόσφαιρα και να επιστρέφει σώος.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η ομάδα σχεδίασε και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τη διάταξη του σκάφους, ενώ οργάνωσε και υλοποίησε καμπάνιες και events, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποστολή.

Η ομάδα των νέων, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Πουπάκη, Δημήτρη Θεοδοσίου, Θάνο Παράσχο, Βασίλη Κόττα, Ολυμπία Κόκκα, Μαρία Μετοχιανάκη και Ιωάννη Αντωνίου, ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ, για να γίνουν οι πρώτοι νέοι από την Κρήτη, οι οποίοι θα κατακτήσουν τη στρατόσφαιρα. Και το κατάφεραν.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και διήρκησε περί τις 2 ώρες, ενώ η ομάδα αποτελείται από 9 νέα παιδιά.
 Να σημειωθεί πως το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, καθώς ο «Μανούσος» έπρεπε να βγει σώος ακόμη και από μείο 40 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια, ο πρωταγωνιστής του πρότζεκτ είναι ο ίδιος ο αστροναύτης- κούκλα με το στριφτό μουστάκι και την στολή αστροναύτη.

 Το όνομά του το πήρε μετά από επιλογή των φίλων της ομάδας στο Facebook και σύντομα θα κάνει και την επόμενη πτήση του, άγνωστο προς τα που.

Το όνομά του το πήρε μετά από επιλογή των φίλων της ομάδας στο Facebook και σύντομα θα κάνει και την επόμενη πτήση του, άγνωστο προς τα που.

Φωτογραφία: Facebook/ Cretan Astonaut

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστροναύτης Μανούσος στρατόσφαιρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ