Ολάντ: «Δεν θα ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. στη θητεία μου» - iefimerida.gr

Ολάντ: «Δεν θα ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. στη θητεία μου»

Ολάντ: «Δεν θα ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της θητείας μου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. την επόμενη πενταετία, δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Ολάντ, ακόμη και στην περίπτωση που δεν ασκήσει βέτο στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Οπως δήλωσε ο κ.Ολάντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν θα υπάρξουν μέσα στην επόμενη πενταετία».

Ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ δεν είπε, αντίθετα από τον Νικολά Σαρκοζί, ότι αντιτίθεται κατ' αρχήν στο να ενταχθεί κάποια στιγμή η Τουρκία στην Ε.Ε..

«Η αρχή της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί. Ο Ζακ Σιράκ ήταν αυτός που την αποδέχθηκε (...) Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογράμμισε υπενθυμίζοντας πως το γαλλικό σύνταγμα προβλέπει πλέον τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κάθε νέα ένταξη στην Ε.Ε..

Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ε.Ε. προχωρεί με βήμα σημειωτόν, καθώς από το 2005 έχουν ανοίξει μόνο 13 από τα 35 κεφάλαια της διαπραγμάτευσης.

Πολλά κεφάλαια δεν ανοίγουν εξαιτίας της άρνησης της Αγκυρας να εφαρμόσει την τελωνειακή ένωση με την Κύπρο, η οποία είναι μέλος της Ε.Ε. από το 2004 και η Τουρκία κατέχει στρατιωτικά το βόρειο τμήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ