Βόμβα σε Ντογιάκο: Ελλιπή στοιχεία στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. -Εξετάζουν αποτυπώματα και κινητά τηλέφωνα - iefimerida.gr

Βόμβα σε Ντογιάκο: Ελλιπή στοιχεία στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. -Εξετάζουν αποτυπώματα και κινητά τηλέφωνα

επίθεση έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδείξεις «ορφανού» γενετικού υλικού και μη αξιοποιήσιμων δακτυλικών αποτυπωμάτων, φαίνεται πως έχουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εξερεύνηση της ατόφιας βόμβας, που τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Τα αρμόδια στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων επισημαίνουν πως η έρευνα βρίσκεται σε αρχικά στάδια και δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν αυτά τα εργαστηριακά ευρήματα είναι αξιοποιήσιμα για την πορεία των ερευνών.

Στην περίπτωση όμως που κάποιο από αυτά τα ευρήματα ταυτοποιηθεί με αντίστοιχα, τα οποία ενδεχομένως μπορεί να εντοπιστούν πάνω στο κλεμμένο παπάκι του Δήμου Βύρωνα, τότε τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, θα έχουν, όπως επισημαίνουν το «γενετικό αποτύπωμα» ενός τουλάχιστον επίδοξου τρομοκράτη.

Μια τέτοια ταυτοποίηση θα έδινε σημαντική ώθηση στις αστυνομικές έρευνες, στην περίπτωση που ο κατασκευαστής ή «συσκευαστής» του εκρηκτικού μηχανισμού είναι και ο μεταφορέας του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχουν διακρίνει σημαντικά λάθη των «μωρών» των… Πυρήνων, και ελπίζουν αυτά να είναι εκμεταλλεύσιμα, ώστε να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, πριν ο «πειραματισμός» για αναβάθμιση της δράσης τους πετύχει.

Τα κινητά τηλέφωνα που ειδοποίησαν για την επίθεση

Στο μεταξύ, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, χαρτογραφούν την… πορεία, δύο κινητών τηλεφώνων που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στην οικία του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, για τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ενημερωτική ιστοσελίδα, δίνοντας το χρονικό περιθώριο 20 λεπτών για την έκρηξή της βόμβας.

Οι συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιήθηκαν μόνο μια φορά για τις κλήσεις προειδοποίησης και στη συνέχεια απενεργοποιήθηκαν.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένεται να ζητήσουν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, για να εντοπίσουν τις κεραίες εκπομπής, δηλαδή τα γεωγραφικά σημεία από τα οποία εξέπεμψαν.

Παράλληλα, θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τα καταστήματα από τα οποία διατέθηκαν οι συγκεκριμένες συνδέσεις και ίσως αγοράστηκαν από τους δράστες, οι οποίοι πολύ πιθανόν να έχουν αποτυπωθεί στις κάμερες ασφαλείας. Σε αυτό το πεδίο της έρευνας, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι καρτο-συνδέσεις να αγοράστηκαν από πλανόδιους πωλητές του δρόμου, κάτι που δυσχεραίνει σημαντικά τις έρευνες.

Καταγράφεται βέβαια ως «μετεξέλιξη» το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησαν κάποιο τηλεφωνικό θάλαμο ή καρτοτηλέφωνο του δρόμου, το οποίο όμως εύκολα θα εντόπιζαν οι διωκτικές αρχές και θα αναζητούσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και οικείων, το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

«Άπειροι» τρομοκράτες

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εμμένουν στην εκτίμησή τους πως πρόκειται για άπειρους «μπαχαλάκηδες» που κινήθηκαν στις παρυφές τρομοκρατικών επωνυμιών, αλλά τώρα… μεγαλώνουν και πειραματίζονται για την αναβάθμιση της τρομοκρατικής τους δράσης. Αυτός ο πειραματισμός κλιμάκωσης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τους έχει οδηγήσει σε κάποια οφθαλμοφανή λάθη.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ατόφια στην κατοχή τους, μία βόμβα που δεν εξερράγη, την κατσαρόλα-φορέας της, ένα κλεμμένο παπάκι και μια μπαγκαζιέρα.

Από την εξερεύνησή τους, ήδη έχουν κάποιες θετικές ενδείξεις για τον εντοπισμό αξιοποιήσιμων στοιχείων που θα βοηθήσουν σημαντικά τις αστυνομικές έρευνες. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί από χθες το πρωί βρέθηκαν σε όλους τους παράπλευρους δρόμους από το σημείο της επίθεσης και αναζητούσαν κάμερες ασφαλείας οικιών και καταστημάτων που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει τον δράστη κατά την προσέγγιση και διαφυγή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βόμβα επίθεση Ισίδωρος Ντογιάκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ