Οθωνας: Στην υπόθεση Σημίτη, ο Τσίπρας είναι το φις, ο Καραμανλής η πρίζα και καλωδίωση οι Ρασπούτιν - iefimerida.gr

Οθωνας: Στην υπόθεση Σημίτη, ο Τσίπρας είναι το φις, ο Καραμανλής η πρίζα και καλωδίωση οι Ρασπούτιν

Ο διευθυντής του γραφείου της Φ. Γεννηματά και μέλος του Πολ. Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Οθωνας -Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κευραυνούς» κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, Κώστα Καραμανλή αλλά και προειδοποιήσεις προς την ΝΔ εξαπέλυσε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Οθωνας.

Αναφερόμενος στην ανακίνηση της υπόθεσης Σημίτη με αφορμή το αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Οθωνας μιλώντας στον Xfm 9,43 και στην εκπομπή «Πολιτικό Ηλεκτροσόκ» επεσήμανε ότι «το σασί είναι γερό. Ούτε μασάμε, ούτε τσιμπάμε, ούτε φοβόμαστε από αυτό».

Υποστήριξε ότι είναι «προφανής και απροκάλυπτος ο σχεδιασμός Τσίπρα για την διαχείριση της επόμενης ήττας μέσα από ένα περιβάλλον μιας λασπομαχίας άνευ προηγουμένου και άνευ όρων» και προέβλεψε ότι αυτή η τακτική «θα αποδειχθεί εντελώς αναποτελεσματική».

Ειδικά για την εξέλιξη σε σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, ο Μ.Οθωνας σημείωσε: «Το σημερινό επεισόδιο από αυτό το σίριαλ είναι ξαναζεσταμένο φαγητό βασισμένο σε μαρτυρία ενός αναξιόπιστου τύπου, υπερδεκαετούς διάρκειας. Δεν μπορεί να ακουμπήσει τον Κώστα Σημίτη και την παράταξή μας. Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά τους αλλά είναι κρίμα γιατί πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η Φώφη Γεννηματά είπε από τα Δωδεκάνησα και στο Σπόρτινγκ ότι στον πανικό τους, θα λασπώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Και αμέσως μετά έσπευσε να κάνει καταγγελία ότι πρόκειται προφανώς για «μια στοχευμένη επίθεση και μάλιστα διπλής κατεύθυνσης» για να εξηγήσει:

«Σε αυτή την υπόθεση, ο Τσίπρας είναι το φις, η πρίζα ο Κώστας Καραμανλής και η καλωδίωση οι Ρασπούτιν και οι γνωστής προέλευσης θύλακες στη Δικαιοσύνη και σε όλο το σκληρό πυρήνα του Κράτους, όλα τα δίκτυα του σκληρού πυρήνα του καραμανλισμού στο βαθύ κράτος».

Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείο της Φώφης Γεννηματά τόνισε:

«Εχω ακούσει δημόσιες τοποθετήσεις του ανθρώπου που κρατάει την μπαγκέτα σ’ αυτή την ιστορία - και αναφέρομαι στον κ. Παπαγγελόπουλο - να λέει ότι δεν θα έμπαινε ποτέ σ’ αυτή την κυβέρνηση αν δεν είχε την ανοχή του κ. Κώστα Καραμανλή, τον οποίο σέβεται και υπολήπτεται και δεν θα έκανε κάτι χωρίς την θέλησή του».

Επεσήμανε δε ότι υπάρχει η λογική της «συνωμοσίας συμπτώσεων οι οποίες λειτουργούν από μόνες τους, τυχαία, ανεξάρτητες και ασυντόνιστα. Οποιος θέλει την αγοράζει αυτή τη θεωρία, εγώ προσωπικά δεν την αγοράζω και οφείλω να το πω δημόσια».

Ο Μαν. Οθωνας έσπευσε μάλιστα να αναφερθεί με νόημα στην στάση της ΝΔ. «Μην κάνει κανείς ότι δεν καταλαβαίνει, π.χ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και αμέριμνος επαναπαύεται στις δημοσκοπικές του δάφνες... δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο τώρα... αλλά αυτά είναι εξώφθαλμα για τον μέσο πολίτη».

Κατά τον κ. Οθωνα, στόχος αυτής της επίθεσης στο Κίνημα Αλλαγής και στο ΠΑΣΟΚ είναι «να πλήξει τη μοναδική παράταξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω ότι θα το πετύχουν, απλώς έχουν πετύχει να συντηρούν προς το παρόν ένα κλίμα. Ραντεβού στις κάλπες λοιπόν. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, τίποτα να κρύψουμε, αλλά και τίποτε να συμψηφίσουμε».

Σημείωσε τέλος, ότι «από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους το 1828 δύο πολιτικοί μπήκαν στη φυλακή. Ο ένας καταδικασθείς και ο άλλος κριθείς ως προφυλακιστέος. Παρουσιάζονται ότι και οι δύο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ενώ η είδηση είναι ότι τις διαδικασίες δρομολόγησε εναντίον τους το ΠΑΣΟΚ. Η δημοκρατική παράταξη είχε το σθένος να κόψει κομμάτια από το σώμα της και να τα αποβάλει όταν ακόμη υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι πήγαινε στραβά. Αλλά δεν θα απολογηθεί ολόκληρη η παράταξη για μεμονωμένε, ατομικές συμπεριφορές, όσο απαράδεκτες κι αν ήταν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ