Ο «χρυσός» κανόνας 50-30-20: Ενας εκατομμυριούχος αποκαλύπτει τι κάνει με τα χρήματά του - iefimerida.gr

Ο «χρυσός» κανόνας 50-30-20: Ενας εκατομμυριούχος αποκαλύπτει τι κάνει με τα χρήματά του

Ο κανόνας 50/30/20 (Φωτογραφία: Unsplash)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψάχνοντας έναν τρόπο να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας, ρωτάτε συγγενείς και φίλους και διαβάζετε σχετικά δημοσιεύματα στο Ιντερνετ προκειμένου να βρείτε τον σωστό δρόμο.

Ο καθένας έχει το δικό του σύστημα, όπως και ο Κάιλ Τέιλορ, ο επιχειρηματίας που κατάφερε να αλλάξει ζωή και από το μηδέν έγινε εκατομμυριούχος.

Πριν από 8 χρόνια, έχοντας ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του, δημιούργησε το μπλογκ, The Penny Hoarder, το οποίο δίνει οικονομικές συμβουλές. Το μπλογκ του γνώρισε την επιτυχία και πλέον μετρά πάνω από 6.000.000 συνδρομητές.

Σε παλιότερη συνέντευξή του στο CNBC, ο Τέιλορ μίλησε για την επιτυχία του και αποκάλυψε τον «χρυσό» κανόνα που τον βοήθησε να πολλαπλασιάσει τα χρήματά του.

Γνωρίστε τον κανόνα 50-30-20

Τι είναι;

  • 50% στον τραπεζικό λογαριασμό. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πάει στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να εξυπηρετήσει τωρινές ανάγκες, είτε να γίνει μακροπρόθεσμη αποταμίευση.
  • 30% για lifestyle. Αυτά τα χρήματα πάνε σε ρούχα, παπούτσια ή σε πιο μεγαλόπνοα σχέδια, όπως η αγορά ενός διαμερίσματος.
  • 20% για διασκέδαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για διακοπές, συναυλίες και ό,τι άλλο έχετε στο μυαλό σας. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ο εαυτό σας χρειάζεται να ανταμειφθεί μετά από τόση δουλειά.

via GIPHY

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποταμίευση κανόνας Οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ