«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο -Ο MSCI «γκρέμισε» τις τράπεζες - iefimerida.gr

«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο -Ο MSCI «γκρέμισε» τις τράπεζες

Πτώση στο Χρηματιστήριο/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική πτώση σημείωσε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές.

Τη διαγραφή των μετοχών της Πειραιώς, της Εθνικής και της Eurobank, από το δείκτη MSCI Standard Ελλάδας και τον υποβιβασμό τους στον MSCI Small Cap αποφάσισε η MSCI κατά την αναθεώρηση των δεικτών της, η οποία θα τεθεί σε ισχύ, μετά το κλείσιμο της 30ής Νοεμβρίου.

Μετά τις τελευταίες αλλαγές, στον MSCI Standard Greece παραμένουν έξι μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil και Tιτάν.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 634,64 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,45%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 630,29 μονάδες (-2,13%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,646 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 48.505.297 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,81%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+3,23%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,46%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,10%), της Υγείας (-2,53%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,05%).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ