Αποτυχημένες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για τους καταστηματάρχες στην Αθήνα -Ζητούν να καταργηθούν - iefimerida.gr

Αποτυχημένες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για τους καταστηματάρχες στην Αθήνα -Ζητούν να καταργηθούν

Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν κάποιοι καταστηματάρχες/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν ήταν εμπορικά επιτυχημένες, δηλώνει το 62,1% των καταστηματαρχών στην Αθήνα. Μάλιστα, έξι στους δέκα ζητούν να καταργηθούν ως αναποτελεσματικές.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Σε σύγκριση με πέρυσι, καλύτερο τζίρο δήλωσε το 25,3%, ίδιο τζίρο δήλωσε το 26,3% και χειρότερο τζίρο δήλωσε το 47,3%.

Σε ότι αφορά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, προκύπτει ότι για τα περισσότερα ο τζίρος ήταν χειρότερος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα. Συγκεκριμένα, καλύτερο τζίρο δήλωσε το 29,5%, ίδιο τζίρο δήλωσε το 29,5%, χειρότερο τζίρο δήλωσε το 33,8%, ενώ το 6,1% δεν άνοιξε.

«Αλλη μια πολλά υποσχόμενη περίοδος δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου. Δύο στις τρεις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων είδαν τις πωλήσεις τους ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και έξι στις δέκα ζητούν να καταργηθούν ως αναποτελεσματικές», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη στιγμή τα καταστήματα της Αθήνας, είναι τα εξής:
- Πτώση τζίρου και προβλήματα ρευστότητας 35,8%
- Φορολογικό και ασφαλιστικές εισφορές 30,5%
- Ασφάλεια και αστυνόμευση 28,4%
- Καθαριότητα και φωτισμός 3,2%
- Δεν ξέρω - Δεν απαντώ 2,1%.

«Το φορολογικό και ασφαλιστικό ξεζούμισμα και η έλλειψη ρευστότητας, οδηγούν την αγορά σε ασφυξία και αν σήμερα δεν παρθούν μέτρα ανακούφισης όπως η δυνατότητα ένταξης όλων των φορολογουμένων στις 120 δόσεις, η δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και η σταδιακή επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αύριο θα είναι πολύ αργά!», τόνισε ο κ. Καφούνης.

Ανησυχία για την ασφάλεια

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την έντονη δραστηριοποίηση «πορτοφολάδων» και επαιτών, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων καταγράφηκε ως πρωταρχικό πρόβλημα η ασφάλεια και η αστυνόμευση, όσων επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ομόνοιας - Κάνιγγος, Πατησίων - Κυψέλης και αναφέρονται στο ελεύθερο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στο δημόσιο χώρο και την παραβατικότητα που προέρχεται από τα τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Τέλος, ως σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται ότι αποτελούν οι ληστείες, εντός και εκτός των καταστημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ