Το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 2015 - iefimerida.gr

Το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 2015

Η γερμανική οικονομία έκανε  «όπισθεν» για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια (Φωτογραφία: ΑΡ/Markus Schreiber)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τροχιά συρρίκνωσης για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια βρέθηκε η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης καθώς το γερμανικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο του έτους, ελαφρώς μεγαλύτερο από το 0,1% που είχαν προβλέψει οικονομολόγοι στο Reuters.

Η αρνητική εξέλιξη αποδίδεται εν μέρει στα προβλήματα που προκάλεσαν στην αυτοκινητοβιομηχανία οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες για τις εκπομπές ρύπων και σε εκείνα στον τομέα της λιανικής και τις εξαγωγές από τις εμπορικές αντιπαραθέσεις.

H πτώση του γερμανικού ΑΕΠ μετά από υγιείς επιδόσεις (μεγέθυνση 0,5%) το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σήμανε καμπανάκι στο Βερολίνο και την ΕΚΤ. Ωστόσο, οικονομολόγοι θεωρούν ότι πρόκειται για κάτι προσωρινό και δεν ανησυχούν για την υγεία της οικονομίας της χώρας.

«Δεν έχει σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη, το αντίθετο. Η γερμανική οικονομία θα ανακτήσει την δύναμή της το τέταρτο τρίμηνο», προβλέπει ο οικονομολόγος της Unicredit, Αντρέας Ρέες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ