Σε χαμηλό τετραετίας η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη -Επιβράδυνση και στην απασχόληση - iefimerida.gr

Σε χαμηλό τετραετίας η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη -Επιβράδυνση και στην απασχόληση

Σημαίες της ΕΕ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ και η αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,2% στο τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου, ανακοίνωσε η Eurostat, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη προκαταρκτική εκτίμησή της στις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, η γαλλική ενισχύθηκε 0,4%, ενώ το ΑΕΠ της Ιταλίας έμεινε αμετάβλητο στο τρίμηνο αυτό. Η Eurostat επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης ανήλθε στο 1,7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Η Eurostat ανακοίνωσε για πρώτη φορά προκαταρκτικές εκτιμήσεις για την απασχόληση που έδειξαν ότι η αύξησή της επιβραδύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο. Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,3% σε ετήσια βάση έναντι ρυθμών αύξησης 0,4% και 1,5%, αντίστοιχα, στο δεύτερο τρίμηνο.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο ήταν επίσης αδύναμη, υποχωρώντας 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 0,9%. Η παραγωγή μειώθηκε όσον αφορά τα ενεργειακά και διαρκή καταναλωτικά αγαθά, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάπτυξη Ευρωζώνη Απασχόληση Eurostat
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ