ΡΑΕ: Ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς - iefimerida.gr

ΡΑΕ: Ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Ανεμογεννήτριες/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκδηλώθηκε στο πλαίσιο των ανταγωνιστικών διαδικασιών που διοργανώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για ανανεώσιμες πηγές.

Οι δημοπρασίες θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου ενώ η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε προχθές Δευτέρα. Σε όλες τις κατηγορίες έργων το ενδιαφέρον υπερβαίνει την ισχύ που διαθέτει η ΡΑΕ, δεν καλύπτει όμως τον κανόνα του 75% (που τέθηκε για κατοχύρωση του ανταγωνισμού), σύμφωνα με τον οποίο η ισχύς που θα δημοπρατηθεί τελικά ανά κατηγορία θα διαμορφωθεί στο επίπεδο που απαιτείται προκειμένου το ποσοστό συμμετοχής να είναι τουλάχιστον 75% υψηλότερη από την δημοπρατούμενη ισχύ.

Eτσι, η τελική δημοπρατούμενη ισχύς θα διαμορφωθεί αφού εξεταστούν ως προς τις τυπικές προϋποθέσεις οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοπρασίες γίνονται ξεχωριστά για τρεις κατηγορίες έργων: φωτοβολταϊκά ισχύος έως 1 μεγαβάτ, φωτοβολταϊκά 1 - 20 μεγαβάτ και αιολικά 3 - 50 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΡΑΕ το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ανά κατηγορία έχει ως εξής:

  • Κατηγορία Ι (φωτοβολταϊκά ισχύος έως 1 μεγαβάτ): Αριθμός έργων: 204, Συνολική Ισχύς: 114,61 MW. Σύμφωνα με την προκήρυξη η Μέγιστη Δημοπρατούμενη Ισχύς είναι 94MW, και η τιμή εκκίνησης 81,71 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Κατηγορία ΙΙ (φωτοβολταϊκά 1 - 20 μεγαβάτ): Αριθμός έργων: 27, Συνολική Ισχύς: 151,32 MW. Η Μέγιστη Δημοπρατούμενη Ισχύς είναι 100MW και η τιμή εκκίνησης 71,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Κατηγορία ΙΙΙ (αιολικά 3 - 50 μεγαβάτ): Αριθμός έργων: 14, Συνολική Ισχύς: 281,65 MW. Η Μέγιστη Δημοπρατούμενη Ισχύς είναι 229MW και η τιμή εκκίνησης 79,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΑΕ δημοπρασίες ΑΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ