Οι πρώτες φωτογραφίες του Γιώργου Κιμούλη από τον «Θείο Βάνια» [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι πρώτες φωτογραφίες του Γιώργου Κιμούλη από τον «Θείο Βάνια» [εικόνες]

Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Θείο Βάνια»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης. Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει ο Τσέχωφ και θα συναντήσουμε από 22 Νοεμβρίου στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει την θεατρική περίοδο 2018 – 2019 με το αριστούργημα του Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ «Θείος Βάνιας» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο.

Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανιψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία.

Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε.

Ξαφνικά, σε ένα αγρόκτημα της επαρχίας, ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογιός, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαίρη Νάνου. Κώστας Κοράκης
Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας
Οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας

Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα.
Το έργο θα παρουσιαστεί στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ στις 22 Νοεμβρίου και για λίγες παραστάσεις.

Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας

Μετάφραση – σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Σκηνικά: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΕΑ
Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ

Παίζουν
ΒΑΝΙΑΣ: Γιώργος Κιμούλης
ΑΣΤΡΩΒ: Τάσος Νούσιας
ΕΛΕΝΑ: Στέλλα Καζάζη
ΣΕΡΕΜΠΡΙΑΚΩΦ: Γιώργος Ψυχογιός
ΜΑΡΙΝΑ: Χριστίνα Κουτσουδάκη
ΣΟΝΙΑ: Χαρά Μάτα Γιαννάτου
ΜΑΡΙΑ: Μαίρη Νάνου
ΤΕΛΕΓΚΙΝ: Κώστας Κοράκης

Ο «Θείος Βάνιας» του Γιώργου Κιμούλη κάνει πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Τηλ.: 210 4143 310
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 20:30, Σάββατο 18:00 και 21:00,
Κυριακή 19:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ