Αγγελος Παπαδόπουλος: Η πρώτη του έκθεση μετά τα εξώφυλλα των δίσκων του Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αγγελος Παπαδόπουλος: Η πρώτη του έκθεση μετά τα εξώφυλλα των δίσκων του Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ [εικόνες]

Εργα του Αγγελου Παπαδόπουλου στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μέσα από τα έργα µου ανοίγω ένα παράθυρο στο φανταστικό, το ονειρικό. Καταγράφω τα τοπία του νου, τα όνειρα και τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες, αλλά και τα τρωτά σημεία, τους φόβους και τις αναμνήσεις από την παιδική ηλικία».

Με αυτά τα λόγια ο Αγγελος Παπαδόπουλος, γιος του σπουδαίου τραγουδοποιού Λάκη Παπαδόπουλου, μάς καλεί στην πρώτη του έκθεση ζωγραφικής.

Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Άγγελου Παπαδόπουλου με τίτλο «Ακατέργαστα τοπία του μυαλού». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

«Στην καταγραφή των ιδεών και του εσωτερικού µου κόσμου λειτουργώ συνειρμικά, ελεύθερα και αφιλτράριστα. Θέλω μέσα από τα έργα µου να εκφράζομαι διαφορετικά και µη γραμμικά. Από τελάρο σε τελάρο, από έργο σε έργο, διανύω μεγάλες αποστάσεις και κάνω λογικά άλµατα επιδιώκοντας να καταθέσω την αλήθεια της ψυχής µου» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida o Αγγελος Παπαδόπουλος.

«Στην καταγραφή των ιδεών και του εσωτερικού µου κόσμου λειτουργώ συνειρμικά, ελεύθερα και αφιλτράριστα» λέει ο Αγγελος Παπαδόπουλος

«Τα σύµβολα µε γοητεύουν πολύ, από µικρό. Με συνεπαίρνει η δύναµη της οπτικής επικοινωνίας και της εικόνας, η δυνατότητα που ένα σύµβολο έχει να λειτουργεί µεταφορικά και αλληγορικά και να καταδύεται στα βάθη της ύπαρξης και του συλλογικού ασυνείδητου. Για µένα η Τέχνη και η δική µου τέχνη έχουν θεραπευτικές διαστάσεις και λειτουργούν ιαµατικά στην ανησυχία και τους προβληµατισµούς µου».

«Για µένα είναι εξαιρετικά σηµαντικό να καταθέσω όπως τα βιώνω τα τοπία του µυαλού µου, όπως ακριβώς είναι αυτά τα εσωτερικά µου τοπία και τα όντα που τα κατοικούν: Ακατέργαστα».

Γράφουν για τον Άγγελο Παπαδόπουλο
«Ο Άγγελος Παπαδόπουλος είναι ένας νέος ζωγράφος με «παλιά» ψυχή. Ένας καλλιτέχνης ώριμος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο ξεκίνημά του. Τα έργα του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα, η χειρονομία του προσωπική και μεστή. Φαίνεται να έχει διασχίσει τους ωκεανούς του χρόνου και να έχει συνομιλήσει με τους δασκάλους του παρελθόντος, φέρνοντας στο σήμερα την ουσία τους αποδελτιωμένη» αναφέρει σε σημείωμά της η ιστορικός τέχνης Μαρία Αθανασέκου.

«Η ζωγραφική του είναι ένα μυστικό κράμα ναίφ μανιέρας διανθισμένης με πολλά εκκλεκτικιστικά στοιχεία που μετέρχονται του Συμβολισμού και του Εξπρεσιονισμού, διατηρώντας το ακατέργαστο και ανεπιτήδευτο κύτταρο της τέχνης του. Έχει μια σύγχρονη, φρέσκια ματιά και μια «παλιά» ψυχή που του δίνει μια ιδιόρρυθμη πατίνα. Τα έργα του είναι γνώριμα, μιλάνε στις αισθήσεις του θεατή και μυσταγωγικά τον καλούν να εισέλθει στο σύμπαν τους.
Πνεύμα ανήσυχο και διερευνητικό, συνεχίζει τη σπουδή και τη δουλειά του στο μονοπάτι της δημιουργίας, μιας τέχνης απόλυτα προσωπικής, με ένα αισθητικό και εικαστικό αποτύπωμα που μας φέρνει νέα από εμάς. Γιατί η ζωγραφική του ψάχνει την αλήθεια που βρίσκεται μέσα μας, τη χρωματίζει και την αναδεικνύει» καταλήγει η Μαρία Αθανασέκου, Dr. Ιστορικός Τέχνης, Διδάσκουσα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Αγγελος Παπαδόπουλος: Η πρώτη του έκθεση μετά τα εξώφυλλα των δίσκων του Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Με την εικαστική περιπλάνηση στη ιδιωτική του οδό ο Άγγελος Παπαδόπουλος μας αφηγείται μια προσωπική μυθολογία, ικανή να μας αγγίξει και να μας συγκινήσει βαθιά. Όταν μάλιστα αυτή η μυθολογία διακατέχεται και από ένα μυστήριο τόσο καταπιεστικά εντυπωσιακό, όπως λέει στο Μικρό Πρίγκιπα και ο συγγραφέας του Sant-Exupery, δεν τολμάς να μην υπακούσεις» αναφέρει ο Χρηστος Παλλαντζάς, Ζωγράφος.

«Η ζωγραφική του είναι ένα μυστικό κράμα ναίφ μανιέρας διανθισμένης με πολλά εκκλεκτικιστικά στοιχεία που μετέρχονται του Συμβολισμού και του Εξπρεσιονισμού, διατηρώντας το ακατέργαστο και ανεπιτήδευτο κύτταρο της τέχνης του»

«Η τέχνη είναι μια εσωτερική ανάγκη. Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να μην κάνει τέχνη . Η τέχνη όπως και η ζωή θέλει πάθος, συναίσθημα, ψυχή . Ο Άγγελος Παπαδόπουλος ένας καλλιτέχνης με πάθος και ψυχή ζωγραφίζει από μικρό παιδί. Με τις ζωγραφιές του επικοινωνούσε με το περιβάλλον του» σημειώνει ο ζωγράφος Στυλιάνος Παπαδόπουλος.

«Το έργο του Άγγελου μας προκαλεί να εξετάσουμε ένα καλειδοσκόπιο απο θέματα και εκφραστικά μέσα που παραπέμπουν σε μία πολλαπλότητα εικαστικών ερεθισμάτων την πολλαπλότητα της σύγχρονης εποχής των εικόνων. Σε αφηρημένες σύνθεσης, τοπία, μορφές όλα ριζωμένα σε οικεία συναισθήματα σφυρηλατημένα σπλαχνικά με παλλόμενες πινελιές και αποχρώσεις ο ζωγράφος πλαισιώνει τις εμπειρίες που τον έχουν συγκινήσει ενσωματώνοντας ψυχολογικές πτυχές αντικειμένων εμπειριών και τόπων και δημιουργεί ένα ιδιαίτερο πεδίο έκφρασης όπου όλα συνυπάρχουν χωρίς αντιφάσεις . Η αίσθηση και ζωγραφική είναι στο ίδιο βάθρο . Η ζωγραφική είναι ο τρόπος που επικοινωνώ λέει ο Άγγελος. Με τη ζωγραφική αισθάνομαι πως συμμετέχω στη ζωή» καταλήγει ο Στυλιάνος Παπαδόπουλος.

«Το έργο του Άγγελου μας προκαλεί να εξετάσουμε ένα καλειδοσκόπιο απο θέματα και εκφραστικά μέσα που παραπέμπουν σε μία πολλαπλότητα εικαστικών ερεθισμάτων την πολλαπλότητα της σύγχρονης εποχής των εικόνων»


Ο Άγγελος Παπαδόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα και συνέχισε τις σπουδές του στον ΑΚΤΟ/Middlesex University όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φοίτησή του. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Fine Art and New Media.

Έχει ήδη φιλοτεχνήσει πολλά εξώφυλλα δίσκων και αφίσες σημαντικών καλλιτεχνών, όπως Γιώργου Νταλάρα, Λάκη Παπαδόπουλου, Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Πάνου Μουζουράκη κ.α.

Στη γκαλερί Αγκάθι τον Δεκέμβριο του 2018 είναι η πρώτη του ατομική έκθεση.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου 2018

«Για µένα η Τέχνη και η δική µου τέχνη έχουν θεραπευτικές διαστάσεις και λειτουργούν ιαµατικά στην ανησυχία και τους προβληµατισµούς µου» αναφέρει ο καλλιτέχνης

Άγγελος Παπαδόπουλος / «Ακατέργαστα τοπία του μυαλού»
Εγκαίνια: Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως και Παρασκευή 11:30 - 13:30 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19:00 – 20:30

(Μηθύμνης 12 και Επτανήσου Πλ. Αμερικής, τηλ. 210 8640250)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ