Ράλι ανόδου για τα ιταλικά ομόλογα -Πιέσεις και στα ελληνικά - iefimerida.gr

Ράλι ανόδου για τα ιταλικά ομόλογα -Πιέσεις και στα ελληνικά

Στατιστικά χρηματιστηριακά διαγράμματα/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ράλι κάνουν και σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων καθώς κορυφώνεται η κόντρα της Ρώμης με την ΕΕ ενώ σε τροχιά ανόδου βρίσκονται και οι ελληνικοί τίτλοι στον απόηχο των τραπεζικών εξελίξεων.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σήμερα, διευρύνοντας τη διαφορά έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, αφού η Ιταλία υπέβαλε εκ νέου τον προϋπολογισμό της για το 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αμετάβλητες προβλέψεις για την ανάπτυξη και το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά με πτωτικά αναθεωρημένους στόχους για το χρέος.

Στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, η Ρώμη προβλέπει το χρέος να μειωθεί στο 129,2% του ΑΕΠ το 2019, στο 127,3% το 2020 και στο 126,0% το 2021 από το 130,9% που αναμένει η Ρώμη για φέτος.

Η απόδοση του 10ετους ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης σε υψηλό τριών εβδομάδων στο 3,54%, με τη διαφορά έναντι της απόδοσης των αντίστοιχων γερμανικών να διευρύνεται στις 314 μονάδες βάσης από τις 303 μονάδες βάσης αργά χθες.

Οι πιέσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων είναι συγκρατημένη

Οι πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους είναι προς το παρόν συγκρατημένη, δεδομένων των μεγάλων ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο του Χρηματιστηρίου μετά τον υποβιβασμό τριών τραπεζών στον δείκτη Small Cap της MSCI.

Η απόδοση του 10ετούς καταγράφει άνοδο 1,3% ή 5 μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 4,51%. Έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 10 μονάδες βάσης τον τελευταίο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρατικά ομόλογα Ιταλία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ