Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ «καρφώνει» 4 υπουργούς του Σύριζα- Τα ήξεραν όλα για τα χρέη του Λαυρεντιάδη - iefimerida.gr

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ «καρφώνει» 4 υπουργούς του Σύριζα- Τα ήξεραν όλα για τα χρέη του Λαυρεντιάδη

Οι εγκαταστάσεις της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ήξεραν όλα οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ...λέει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θεόδωρος Κιτσάκος, για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τα χρέη της Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα- συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη- στην ΔΕΠΑ.

Εναντίον του Θεόδωρου Κιτσάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος της ΔΕΠΑ, καθώς δεν εισέπραξε 110 εκ. Ευρώ που όφειλε η βιομηχανία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Δημόσια Επιχείρηση.

Ο κ. Κιτσάκος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε υποστήριξε ότι «ήταν ενήμεροι οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τους χειρισμούς του», ότι πραγματοποιήθηκαν διυπουργικές συναντήσεις παρουσία και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Γιώργου Σταθάκη για το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας ενημερωνόταν κάθε εβδομάδα για την πορεία των οφειλών της βιομηχανίας προς την Επιχείρηση Αερίου. Ο Θ. Κιτσάκος όμως πρόσθεσε και το εξής: Οτι στην υπόθεση είσπραξης των χρεών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς την Δημόσια Επιχείρηση υπήρχε «εντονότατος κυβερνητικός παρεμβατισμός που δεν άφηνε κανένα βαθμό ελευθερίας, ούτε βαθμό διαφυγής». Και ότι ακόμα «πάγια εντολή της πολιτικής ηγεσίας ήταν να μην διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στο εργοστάσιο της Καβάλας»...

Να σημειωθεί ότι σχολιάζοντας την υπόθεση η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «βαρυσήμαντες αποκαλύψεις Κιτσάκου οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ.Τσίπρα και αναδεικνύουν τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες».

Ο τρόπος που προσπάθησε να ανακτήσει τα χρήματα που όφειλε η βιομηχανία του Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ ο κ. Κιτσάκος, ήταν μέσω μιας διευθύτησης με απόκτηση ακινήτου από την ΔΕΠΑ, το οποίο θα χρησιμοποιούσε για εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Μάλιστα όπως είπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας επιχείρησης ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας επέμενε το 2016 να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα, ώστε να συμψηφιστεί με αυτόν τον τρόπο ένα μέρος του χρέους της βιομηχανίας. Ομως, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, τα ακίνητα που θα δίνονταν έναντι του χρέους ήταν δεσμευμένα από. την Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Κάτι που δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος ούτε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΔΕΠΑ.

Ο Θεόδωρος Κιτσάκος έχει πολυετή θητεία σε πολυεθνικές εταιρείες αλλά είχε περάσει και ένα διάστημα σε εταιρίες συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη.

Ο Γιώργος Σταθάκης σε απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε οτι τα χρέη εκατομυρίων ευρώ της Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα, δημιουργήθηκαν επί των ημερών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ