Στους ρυθμούς του δείκτη MSCI το Χρηματιστήριο -Ανοιγμα με ισχυρές πιέσεις στις μετοχές - iefimerida.gr

Στους ρυθμούς του δείκτη MSCI το Χρηματιστήριο -Ανοιγμα με ισχυρές πιέσεις στις μετοχές

Η ελληνική σημαία μπροστά από το Χρηματιστήριο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρυθμούς MSCI κινείται το χρηματιστήριο που άνοιξε με ισχυρή πτώση και τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο μετά τον υποβιβασμό των τριών συστημικών- Εθνική, Eurobank και Πειραιώς- στον δείκτη Small Cup.

Ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα (10:40) καταγράφει απώλειες 1,59% στις 633, 95 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 6 εκατ ευρώ και το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο. Η υποβάθμιση των τριών τραπεζών οι οποίες θα ενταχθούν στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Small Cap δημιουργούν νέα δεδομένα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Κερδισμένη φαίνεται να είναι η μετοχή της Alpha Bank η οποία είναι η μόνη από τις συστημικές τράπεζες που θα παραμείνει στον δείκτη. Μετά τις τελευταίες αλλαγές, στον MSCI Standard Greece παραμένουν μόνον έξι μετοχές: οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil, Tιτάνας.

Οι αναλυτές έχουν προϊδεάσει για δύσκολη μέρα στο Χρηματιστήριο τόσο λόγω των ρευστοποιήσεων που προκαλεί η διαγραφή όσο και των σοβαρών ψυχολογικών επιπτώσεων της αρνητικής αυτής εξέλιξης. Αναμένουν απώλειες για τις τράπεζες που υποβιβάστηκαν ωστόσο οι περισσότερο αισιόδοξοι εκτιμούν ότι θα εκδηλωθεί αντίδραση στην αγορά (μετά τις αρχικές πιέσεις που λίγο πολύ θεωρούνται δεδομένες) από funds που έχουν προχωρήσει σε μεγάλες ανοιχτές πωλήσεις για να κλείσουν τις θέσεις τους σημειώνουν ωστόσο τις προσδοκίες που δημιουργούν οι πληροφορίες για το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανακούφιση των τραπεζών από το μεγάλο απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ