Βέμπερ: Θα υποχωρήσει σύντομα η Ιταλία, όπως ο Τσίπρας το 2015 - iefimerida.gr

Βέμπερ: Θα υποχωρήσει σύντομα η Ιταλία, όπως ο Τσίπρας το 2015

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεσολάβηση της Ελλάδας και άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ζητά ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν καθώς κλιμακώνεται η κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

«Εύχομαι για παράδειγμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Ισπανός, ο Πορτογάλος να μιλήσουν επί τέλους σταράτα με τους Ιταλούς φίλους τους», είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο δελτίο ειδήσεων του πρώτου δικτύου της γερμανικής τηλεόρασης, ARD, τονίζοντας ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα είναι οι πρώτες που θα πληγούν σε περίπτωση έξαρσης της κρίσης.

Όπως υποστήριξε ο 46χρονος Βαυαρός πολιτικός η κόντρα δεν αφορά μόνον τις Βρυξέλλες και μια μεμονωμένη χώρα: «Είναι ένα ζήτημα που αφορά στην δική μας κοινότητα πεπρωμένου, την Ευρώπη». Ο ίδιος είπε ότι είναι θέμα χρόνου να υποχωρήσει η Ιταλία στο ζήτημα του χρέους, όπως έκανε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, που είχε ανοίξει αρχικά μέτωπο με τις Βρυξέλλες και μετά έκανε πίσω. «Και στην Ελλάδα είχαμε μια κυβέρνηση που εμφανίστηκε αρχικώς με λαϊκίστικη ατζέντα στις Βρυξέλλες και ενώπιον της Ευρώπης εν γένει. Ακόμη όμως και ένας ιδιαίτερα αριστερός πολιτικός όπως ο έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την πραγματικότητα», σημείωσε. Και πρόσθεσε «Η πραγματικότητα, τα δεδομένα θα υποχρεώσουν πολύ γρήγορα και τη Ρώμη», είπε ο Βέμπερ.

Τόνισε, πάντως, ότι έχει «κατανόηση για την Ιταλία», όπου καλπάζει η ανεργία στις τάξεις των νέων και πολλοί ζουν χωρίς να έχουν καμιά προοπτική. «Καταλαβαίνω την απογοήτευση», είπε, όπως και το γεγονός ότι ορισμένοι στην Ιταλία ψηφίζουν λαϊκιστές. «Στην Ευρώπη πρέπει να πλησιάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά η κυβέρνηση στη Ρώμη δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ