ΝΔ: Το παρασκήνιο των υποψηφιοτήτων Τατσόπουλου, Πανούτσου -Γιατί μπαίνουν στα ψηφοδέλτια, πώς τους προσέγγισαν - iefimerida.gr

ΝΔ: Το παρασκήνιο των υποψηφιοτήτων Τατσόπουλου, Πανούτσου -Γιατί μπαίνουν στα ψηφοδέλτια, πώς τους προσέγγισαν

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Όταν σχεδόν έναν χρόνο πριν, την ώρα του «πρωινού καφέ» στην Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε ένα άρθρο του Αντώνη Πανούτσου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, κάποιοι από τους συμμετέχοντες ξαφνιάστηκαν, όχι όμως οι πιο στενοί του συνεργάτες, που τον γνωρίζουν αρκετά χρόνια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι φίλαθλος και παρακολουθούσε τον γνωστό αθλητικογράφο τόσο μέσα από τις στήλες του στις εφημερίδες όσο και στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια διάβαζε και την πολιτική αρθρογραφία του Αντώνη Πανούτσου και είχε προσέξει ότι σε πολλά θέματα υπάρχει ταύτιση απόψεων, ενώ εκτίμησε τη στήριξη που παρείχε στη ΝΔ και την κριτική που ασκούσε στην κυβέρνηση.

Δύο κοινοί γνωστοί πριν από μερικούς μήνες μεσολάβησαν και έγινε η πρώτη γνωριμία. Χημεία υπήρχε από την αρχή και σε αυτό βοήθησε η ίδια αίσθηση του χιούμορ, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν και τους δύο. Έτσι, δεν άργησε να πέσει στο τραπέζι η ιδέα ο Αντώνης Πανούτσος να πολιτευτεί με τη ΝΔ. Έκτοτε υπήρχε συχνή επικοινωνία μεταξύ των δύο -και όχι μόνο για να σχολιάσουν τα αθλητικά τεκταινόμενα- και πριν από λίγο καιρό οριστικοποιήθηκε η απόφαση «από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπει επιτέλους και στο γήπεδο», όπως λέει ο ίδιος ο Αντώνης Πανούτσος.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι σαφώς μια διαφορετική περίπτωση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που πολιτεύεται. Το 2012 είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας τότε στην εκτόξευση του κόμματος της Κουμουνδούρου στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επέλεξε όμως, λίγο πριν έρθει η ώρα της εξουσίας, να κατέβει από το άρμα που οδηγούσε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, τη δέουσα φασαρία. Είχε καταγγείλει την ηγετική ομάδα του κόμματος για τυχοδιωκτισμό, λαϊκίστικη αντιπολίτευση και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας.

Στο βιβλίο του «Ήμουν κι εγώ εκεί» περιγράφει την περιπέτεια ενός μη επαγγελματία πολιτικού στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια να ανέλθει στην εξουσία. «Νόμιζα πως είχαμε ειρήνη. Πως είχαμε κοινοβουλευτισμό. Πως θα αγωνιστούμε σκληρά για να πάρουμε την εξουσία –όσο σκληρά, εν πάση περιπτώσει, μας επιτρέπει ο κοινοβουλευτισμός– αλλά δεν θα λοιδορήσουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας ως πουλημένο τομάρι. Ιδίως όταν, στο ίδιο πουλημένο τομάρι, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε άφεση αμαρτιών, έτσι και έρθει με το μέρος μας», αναφέρει σε ένα απόσπασμα του βιβλίου, προσπαθώντας να περιγράψει την επιχείρηση ανέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και πως ο ίδιος την έζησε.

Αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος του κόμματος, ο Πέτρος Τατσόπουλος με τον δημόσιο λόγο του έχει στηρίξει την προσπάθεια της ΝΔ και έχει υποστηρίξει έντονα την ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσέγγιση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, όπως και η πρώτη συνάντηση στην οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε βρεθεί στο συνέδριο του κόμματος και ήταν στα πρόσωπα που σηματοδοτούσαν το άνοιγμα προς το κέντρο. Η πορεία σύγκλισης των δυο πλευρών ήταν συνεχής και μάλιστα πρόσφατα στήριξε τη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αντώνης Πανούτσος και Πέτρος Τατσόπουλος εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τη ΝΔ στην εκλογική μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν σε ένα κοινό που δεν έχει ιδιαίτερη πρόσβαση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είτε πρόκειται για νέους είτε για ένα μη συμβατικό ακροατήριο που συχνά μένει μακριά από τα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ