Η Μελάνια Τραμπ «έφαγε» την σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Τραμπ - iefimerida.gr

Η Μελάνια Τραμπ «έφαγε» την σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Τραμπ

Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντικατάσταση της αναπληρώτριας συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας, Μίρα Ρίκαρντελ, προχωράει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μελάνια Τραμπ και της Ρίκαρντελ.

Η Πρώτη Κυρία παραπονέθηκε στον πρόεδρο ότι δεν είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η Μίρα Ρίκαρντελ, ένα πρώην στέλεχος της Boeing που εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για τις προεδρικές και επιλέχθηκε από τον σύμβουλο για θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον για τη θέση της αναπληρώτριας νωρίτερα φέτος, σημειώνουν οι πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕΣύμφωνα με πηγές που μεταδίδει το Reuters Μελάνια Τραμπ ζήτησε ρητά από τον πρόεδρο να διώξει την Ρίκαρντελ. Η διαμάχη μεταξύ της Πρώτης Κυρίας και της συμβούλου εντάθηκε με αφορμή την περιοδεία της Μελάνιας στην Αφρική τον Οκτώβριο.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η σύμβουλος συγκρούστηκε με την ομάδα της Μελάνια, όταν απαίτησε να παρακρατήσει πόρους από το ταξίδι της Μελάνια στην Αφρική, εάν δεν βρισκόταν στην μέλος του εθνικού συμβουλίου στην αποστολή.

Μια πηγή ενήμερη με τις επιδόσεις της Ρίκαντελ στον Λευκό Οίκο επισήμανε ότι η Ρίκαρντελ συγκρούστηκε με τους συναδέλφους της στην εν λόγω υπηρεσία και «κάπως απομακρύνθηκε από όλους», εκτός από τον Μπόλτον.

Μία από τις πηγές, που έχει γνώση της ίντριγκας στον Λευκό Οίκο σημείωσε ότι οι εντάσεις άρχισαν να κλιμακώνονται σε σημείο να ξεσπάσει κρίση πριν από έναν μήνα και σοβαρές, αλλά μάταιες, προσπάθειες καταβλήθηκαν για την εκτόνωση της διαμάχης.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Μελάνιας Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, δήλωσε: «Η θέση του γραφείου της Πρώτης Κυρίας είναι ότι πλέον δεν αξίζει την τιμή να υπηρετήσει σε αυτόν τον Λευκό οίκο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ