ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 17% τα «εγκλήματα μίσους» στις ΗΠΑ -Τον πρώτο χρόνο της προεδρίας Τραμπ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 17% τα «εγκλήματα μίσους» στις ΗΠΑ -Τον πρώτο χρόνο της προεδρίας Τραμπ

(Φωτογραφία: AP Photo/Damian Dovarganes)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά 17% αυξήθηκαν τα ρατσιστικά, αντισηματικά ή ομοφοβικά εγκλήματα στις ΗΠΑ, τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, όπως διαπιστώνουν τα στατιστικά στοιχεία του FBI.

Οπως αναφέρει η ετήσια έκθεση για τα λεγόμενα «εγκλήματα μίσους», 7.175 επιθέσεις βάσει του χρώματος, της καταγωγής, της θρησκείας, της σεξουαλικότητας, του φύλου ή της αναπηρίας καταγγέλθηκαν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου το 2017 έναντι 6.121 το 2016.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2008 και η αύξηση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αφορά όλες τις κατηγορίες.

Οι Αφροαμερικανοί είναι τα συχνότερα θύματα με περισσότερα από 2000 περιστατικά. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός στοχοθετείται σε 1.130 περιστατικά και 938 επιθέσεις διαπράχθηκαν εναντίον Εβραίων, μια αύξηση 37%, σημειώνει το FBI, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή η έκθεση είναι μια έκκληση να ενεργήσουμε» σχολίασε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκτελών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης Μάθιου Ουιτάκερ, που σημείωσε ότι είναι «ιδιαίτερα προβληματισμένος» από την άνοδο του αντισημιτισμού.

Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων λαμβάνει χώρα δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη χειρότερη αντισημιτική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ. Την 27η Οκτωβρίου, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 12 πιστούς σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εγκλήματα μίσους αύξηση ποσοστών ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ