Η Ιταλία αψηφά την Κομισιόν -Το υπουργικό συμβούλιο ετοιμάζει την απάντηση για τον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Η Ιταλία αψηφά την Κομισιόν -Το υπουργικό συμβούλιο ετοιμάζει την απάντηση για τον προϋπολογισμό

Ο Τζουζέπε Κόντε/ Φωτογραφία: AP- Antonio Calanni
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αψηφήσει την Κομισιόν, στην απάντηση που πρέπει να στείλει σήμερα, για τον προϋπολογισμό.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των Βρυξελλών, ο κυβερνητικός συνασπισμός αποφάσισε να εμμείνει στην πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% και στόχο ελλείμματος 2,4%, στην επιστολή που θα στείλει στην Κομισιόν, σύμφωνα με αξιωματούχο της Λέγκας που επικαλείται το Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο απόψε, προκειμένου να συζητηθεί η απάντηση της Ρώμης στην απαίτηση της Κομισιόν για αναθεώρηση του προϋπολογισμού, ανέφερε άλλος αξιωματούχος. Οταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ματέο Σαλβίνι αν θα αλλάξει ο προϋπολογισμός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κούνησε το κεφάλι του, γράφει το Bloomberg.

Με την επιμονή στους στόχους που προκάλεσε ανησυχία στην Κομισιόν για τον αντίκτυπο που θα έχουν στο ιταλικό χρέος, πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει τη διαδικασία κυρώσεων που μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία προϋπολογισμός Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ