Κοζάνη: Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου - iefimerida.gr

Κοζάνη: Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Χωρίς αξονικό τομογράφο του Μαμάτσειο Νοσοκομείο/ φωτογραφία:pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον αξονικό τομογράφο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, η οποία απαιτεί τουλάχιστον τρεις μήνες για να επιδιορθωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε η λυχνία με αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός λειτουργίας ένα μηχάνημα που δούλευε 24 ώρες το 24ωρο εξυπηρετώντας δεκάδες ασθενείς.

Η λύση που προκρίθηκε είναι η χρήση του αξονικού στο Μποδοσάκειο με ό, τι αυτό συνεπάγεται για ένα τροχαίο στην περιοχή της Κοζάνης, αλλά και για το ΕΚΑΒ που αντιμετωπίζεται ως ταξιτζής και πιθανόν αύριο να αναγκαστεί να μεταφέρει σοβαρά τραυματισμένους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Μάλιστα ήδη μετακινείται ένας γιατρός του ακτινολογικού του Μαμάτσειου στο Μποδοσάκειο, μιας και το επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας θα φορτωθεί επιπλέον ασθενείς.

Ο πεπαλαιωμένος αξονικός του Μαμάτσειου είχε υποστεί μεγάλη βλάβη και στα μέσα του Μαΐου αφήνοντας τη περιοχή ακάλυπτη για πάνω από δέκα μέρες. Ήταν εν γνώσει όλων ότι το μηχάνημα χρειάζεται αλλαγή και δεν μπορεί να δεχτεί επιπλέον επιβάρυνση. Πάραυτα μείναμε με το ίδιο χωρίς ακόμα να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση νέου ή να βρίσκεται ακόμα μακριά καταφέρνοντας μέσα σε ένα εξάμηνο να μην έχουμε αξονικό σε λειτουργία.

Στις 19 Ιουλίου 2017 ο κ. Σταύρος Γιαννακίδης είχε αναφερθεί στον τομογράφο ,2 τομών που υπάρχει τώρα στο Μαμάτσειο και χρονολογείται από το 2003 υποσχόμενος νέο: «Πανελλαδικά 20 τομογράφοι θα πάνε σε νοσοκομεία της χώρας, και θα είναι υπερσύγχρονοι, 16 τομών. Το κόστος θα καλυφθεί από το υπουργείο υγείας και ο τομογράφος στο Μαμάτσειο θα έρθει σε 4-6 μήνες από τώρα». Ακόμα φυσικά τον περιμένουμε.

Η απόφαση επίσης του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, η οποία είχε εγκρίνει την αγορά του θα τροποποιηθεί για αγορά μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, μιας και εξετάστηκε η εξασφάλισή του από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Άραγε εξασφαλίστηκε ή το Μαμάτσειο θα μείνει χωρίς αξονικό με έναν μαγνητικό που υπολειτουργεί; Πρόκειται για πλήρη αποδεκατισμό του ακτινολογικού του Μαμάτσειου με τους ασθενείς να είναι θύματα του συστήματος υγείας.

Πηγή: prlogos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ