Το Πεκίνο έτοιμο να «κλέψει» το στέμμα από το Παρίσι -Διαβάστε το γιατί - iefimerida.gr

Το Πεκίνο έτοιμο να «κλέψει» το στέμμα από το Παρίσι -Διαβάστε το γιατί

Το Πεκίνο έτοιμο να «κλέψει» το στέμμα από το Παρίσι /Φωτογραφία:
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κάνει ένα τόπο τουριστικό πόλο έλξης;

Για δυο δεκαετίες η Γαλλία βρισκόταν στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών του κόσμου και υπολογίζεται πως μόνο το 2018 την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 89 εκατ. τουρίστες. Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το «στέμμα» του Παρισιού θα «κλαπεί» από το Πεκίνο.

Για την ακρίβεια, οι αναλυτές του Euromonitor υποστηρίζουν πως μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει γίνει ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός του κόσμου. Ήδη η ασιατική υπερδύναμη θεωρείται μια από τις σημαντικότερες «πηγές τουριστών» εξαιτίας της ταχύτατα αναπτυσσόμενης οικονομίας της. Το 2018 περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν σε διάφορες περιοχές της υφηλίου. Βάσει των στοιχείων της ίδιας αναφοράς, αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 250 εκατομμύρια μέχρι το 2030. Η Κίνα προβλέπεται να ξεπεράσει, δηλαδή, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία σε «εξαγωγή τουριστών» μέσα στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πεκίνο Παρίσι τουρίστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ