Γραφείο Προϋπολογισμού: Folli Follie και σκάνδαλο με POS έπληξαν την οικονομία - iefimerida.gr

Γραφείο Προϋπολογισμού: Folli Follie και σκάνδαλο με POS έπληξαν την οικονομία

Πινακίδα της Folli Follie
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικές εντυπώσεις για την ελληνική οικονομία και την αγορά προκαλεί η υπόθεση της Folli Follie αλλά και το θέμα με τα POS και τη «χρυσή βίζα» στους Κινέζους, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στην έκθεση που δόθησε σήμερα στη δημοσιότητα γίνεται ειδική αναφορά στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Η έκθεση αναφορικά με τους κινδύνους στο εσωτερικό περιβάλλον υποστηρίζει ότι η αβεβαιότητα προέρχεται από τις πρόσφατες υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας (Folli Follie, πωλήσεις ακινήτων με POS στην Κίνα) που δημιούργησαν καχυποψία για τις επιχειρηματικές πρακτικές και την αποτελεσματικότητα των εποπτικών θεσμών στη χώρα μας.

Αναλυτικά σημειώνεται ότι «μια ακόμα εστία αβεβαιότητας προέκυψε από πρόσφατες υποθέσεις που έλαβαν ιδιαίτερη δημοσιότητα και σε διεθνές επίπεδο. Αυτές αφορούν στις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης εταιρείας Folli Follie και την παραβίαση των κεφαλαιακών ελέγχων της Κίνας από ελληνική επιχείρηση με τη χρήση των συστημάτων πληρωμών POS ελληνικής συστημικής τράπεζας.

Τέτοιες υποθέσεις δημιουργούν αμφιβολίες για τις διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης και την επάρκεια των εποπτικών αρχών και δεν συνεισφέρουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα.»

Συναφές με το παραπάνω είναι και το γεγονός ότι η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας παραμένει χαμηλή σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης (παρά τη σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κόστους), σημειώνεται στην έκθεση και γίνεται αναφορά στην πτώση της Ελλάδας στο Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς και την υποχώρησή της στον δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ