Υπέρ του ευρωστρατού τάσσεται η Ανγκελα Μέρκελ - iefimerida.gr

Υπέρ του ευρωστρατού τάσσεται η Ανγκελα Μέρκελ

Ανγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: AP Photo/Jean-Francois Badias)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι» στη συγκρότηση ευρωπαϊκού στρατού στο μέλλον λέει η Ανγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας παρόμοια πρόταση που έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Πρέπει να εργαστούμε στο όραμα ενός πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναφερόμενη στον ευρωπαϊκό στρατό ξεκαθάρισε πως δεν θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στο ΝΑΤΟ.

«Εχουμε κάνει πρόοδο στο θέμα της άμυνας, αλλά πρέπει να εργαστούμε με όραμα για τη δημιουργία ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού και να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ευρωζώνη μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συνθήκες», είπε μεταξύ άλλων

«Το κοινό μας νόμισμα μπορεί να είναι λειτουργικό μόνο εάν κάθε κράτος-μέλος τηρήσει τις δεσμεύσεις του για βιώσιμη οικονομία», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η ισχύς και η σταθερότητα της ευρωζώνης τίθενται σε κίνδυνο.

Η τοποθέτηση Μέρκελ έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ειρωνεύτηκε την πρόταση του Γάλλου προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους Γαλλία και Γερμανία ήταν αντίπαλοι.

«Πώς ήταν αυτό για την Γαλλία; Είχαν αρχίσει να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι έως ότου να έλθουν οι ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ