Η βόμβα στο σπίτι Ντογιάκου περιείχε ένα κιλό πυρίτιδας -Τι δείχνουν τα ευρήματα - iefimerida.gr

Η βόμβα στο σπίτι Ντογιάκου περιείχε ένα κιλό πυρίτιδας -Τι δείχνουν τα ευρήματα

Περιείχε ένα κιλό πυρίτιδας η βόμβα στο σπίτι του Ι.Ντογιάκου /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με περίπου ένα κιλό πυρίτιδας, προσπάθησαν οι δράστες να χτυπήσουν την οικία Ντογιάκου στον Βύρωνα.

Τελικά ευτυχώς η βόμβα εξουδετερώθηκε και πάρθηκε άφθαρτη από τις Αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από ένα επιτραπέζιο ρολόι, μία μπαταρία, καλωδιώσεις και πυροκροτητή που κατέληγε στο ένα κιλό πυρίτιδας (προερχόμενο από κροτίδες). Για αυτό και τονίζεται ότι ο μηχανισμός δεν ήταν ικανός να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κατάφεραν στο... παρά πέντε να απενεργοπoιήσουν τη βόμβα βγάζοντας τον πυροκροτητή. Και έτσι πήραν την βόμβα «καθαρή», ώστε να καταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία (δακτυλικά αποτυπώματα, DNA κλπ).

Οι Αρχές μάλιστα εξέφρασαν την έκπληξη τους από το γεγονός ότι ο άγνωστος στο τηλεφώνημα για προειδοποίηση της βόμβας, τόνιζε ότι δεν είναι φάρσα, δίχως να αναφέρει την ακριβή διεύθυνση και τον στόχο, δηλαδή τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές δείχνουν ότι η συνδεσμολογία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν από άλλη οργάνωση και δεν αποκλείεται να πρόκειται για μία νέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βόμβα σπίτι Ισίδωρος Ντογιάκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ