Βενιζέλος: Απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Το «τέλος των πλαστικών και ψευδεπίγραφων εκλογών» ανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, τόνισε επίσης πως τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα ανατεθούν σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε μία εκτενή αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας -ξανά-, της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα και τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό αναγνώρισε πως υπάρχει όπως είπε, μία γενικευμένη απαξίωση και μία αντιβουλευτική διάθεση, η οποία ολισθαίνει σε αντικοινοβουλευτική διάθεση.

Στην συνέχεια μιλώντας για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η κρατική χρηματοδότηση, σε αυτή τη φάση της κρίσης, θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε έναντι των ακραίων πολιτικών δυνάμεων ή να καταφύγουμε σε αδιαφανείς οικονομικούς πόρους».

Επίσης ανήγγειλε πως προκειμένου να τηρηθούν όλοι οι κανόνες διαφάνειας, τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ανατεθούν σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι υποψήφιος, στην Ά' Θεσσαλονίκης, καθώς και στον νομό Ηρακλείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ