Σε υψηλό δύο εβδομάδων τα ιταλικά ομόλογα -Πιέσεις και στα ελληνικά - iefimerida.gr

Σε υψηλό δύο εβδομάδων τα ιταλικά ομόλογα -Πιέσεις και στα ελληνικά

Η ιταλική σημαία/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανηφόρα τραβούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων όσο πλησιάζει σήμερα η εκπνοή της προθεσμίας που έδωσε η Κομισιόν στη Ρώμη προκειμένου να αναθερωρήσει τον προϋπολογισμό της.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων, διατηρώντας τη διαφορά έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου πάνω από το όριο των 300 μονάδων βάσης πριν τη εκπνοή της προθεσμίας που έχει η Ρώμη για να υποβάλει εκ νέου το σχέδιο του προϋπολογισμού της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ρώμη έχει περιθώριο έως σήμερα να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό για το 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφορετικά κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα αναφορικά με τα επεκτατικά δημοσιονομικά της σχέδια.

Η Κομισιόν απέρριψε τον περασμένο μήνα τον προϋπολογισμό της Ιταλίας και έχει απειλήσει με κυρώσεις εάν δεν αναθεωρηθεί προκειμένου να συμβαδίζει με τους κανονισμούς της ΕΕ – κάτι που η Ρώμη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι απρόθυμη να πράξει.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε έως το 3,51%, πριν υποχωρήσει γύρω στο 3,48% - καταγράφοντας και πάλι αύξηση 4 μονάδων βάσης.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των 10ετών ιταλικών και γερμανικών ομολόγων διευρύνθηκε σχεδόν στις 312 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη εδώ και δύο εβδομάδες.

Πιέσεις και στα ελληνικά ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στον διεθνή παράγοντα, ακολουθώντας τις διακυμάνσεις των επιτοκίων των ομολόγων στην Ευρώπη και ειδικότερα αυτά που διαμορφώνονται στις χώρες του νότου.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται σήμερα κατά 1% και διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 4,451%. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 405 μονάδες βάσης. Άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης καταγράφει σε σύγκριση με χθες η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, που κυμαίνεται στο 3,47%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ