Η νέα απειλή μισογυνισμού και βίας: Ποιοι είναι οι Incels, οι «ακούσια άγαμοι» δολοφόνοι γυναικών [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νέα απειλή μισογυνισμού και βίας: Ποιοι είναι οι Incels, οι «ακούσια άγαμοι» δολοφόνοι γυναικών [εικόνες]

Το μακελειό στο Τορόντο από τον Incel Άλεκ Μινασιάν /Φωτογραφία: Creative Touch Imaging Ltd./NurPhoto via Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Απρίλιο του 2018 στο Τορόντο, ένας νεαρός άνδρας έπεσε με φορτηγάκι πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας 10 και τραυματίζοντας άλλους 15.

Ο 25χρονος Άλεκ Μινασιάν είχε γράψει λίγο πριν την επίθεση στο Facebook: «We will overthrow all the Chads and Stacys! All hail the Supreme Gentleman Elliot Rodger!».

Αυτή η φράση προέρχεται από ένα αμφιλεγόμενο βιβλίο με τίτλο: «The Incel Rebellion has already begun!».

Πρόκειται για μια πραγματική online υποκουλτούρα ή υπόκοσμο μισογυνισμού και βίας που καλείται να αντιμετωπίσει η αστυνομία των ΗΠΑ και του Καναδά.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει το 2014 όταν ο 22χρονος Elliot Rodger σκότωσε 6 άτομα κοντά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Στο μανιφέστο του με τίτλο «My Twisted World» μιλούσε για την ατίθαση παρθενία του και έριχνε το φταίξιμο στην σκληρότητα των γυναικών.

Διαβάστε τι είναι η νέα απειλή που ονομάζεται incels στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ