Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να ξανακατέβει υποψήφια στις εκλογές του 2020! - iefimerida.gr

Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να ξανακατέβει υποψήφια στις εκλογές του 2020!

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του 2016
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροφή στα σενάρια που θέλουν την Χίλαρι Κλίντον να θέτει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020 δίνουν δύο πρώην σύμβουλοί της.

Ο Μαρκ Πεν, ο οποίος συνεργάστηκε με το ζεύγος Κλίντον επί 13 χρόνια, σε άρθρο στη Wall Street Journal με τον τίτλο «Η Χίλαρι θα κατέβει ξανά υποψήφια», που συνυπέγραψε την Κυριακή με τον Άντριου Στάιν, έναν πρώην πολιτευτή των Δημοκρατικών, γράφει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα λανσάρει αυτή τη φορά μια άλλη εικόνα, εκείνη της επί μια ολόκληρη ζωή φιλελεύθερης, προοδευτικής πολιτικού που έχει αντλήσει τα αναγκαία διδάγματα από την οδυνηρή ήττα προ διετίας απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Περιμένετε να βγει η νέα εκδοχή, η Χίλαρι 4.0», έγραψε, προβλέποντας ότι η Χίλαρι ίσως αργήσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Οι Δημοκρατικοί «θα δουν τώρα μια ισχυρή, μαχητική, αριστερή που θα εκπροσωπεί όλους στο κόμμα και θα διαθέτει τα κότσια, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να νικήσει τον Τραμπ».

Το άρθρο αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το κατά πόσον πράγματι σκέφτεται η Κλίντον να επιστρέψει στο προσκήνιο και αν θα έχει ελπίδες να νικήσει αυτή τη φορά τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Η 71χρονη Κλίντον είναι κατά ένα χρόνο νεώτερη του Τραμπ, κατά τέσσερα του Τζο Μπάιντεν και κατά έξι του Μπέρνι Σάντερς που αναμένεται να κατεβούν υποψήφιοι το 2020.

Ένας άλλος παλιός συνεργάτης της Χίλαρι Κλίντον, ο Φίλιπ Ρέινς, είχε αφήσει και αυτός προ μηνός ανοικτό το ενδεχόμενο ενός come back της πρώην Πρώτης Κυρίας. «Είναι περίεργο που δεν αναφέρεται το όνομα της Χίλαρι Κλίντον είτε στις συζητήσεις είτε στις δημοσκοπήσεις ως υποψήφιας για το 2020», είχε πει σύμφωνα με το Politico. «Φταίει το ότι έχει ξανακατέβει υποψήφια; Μα κι αυτή θα είναι η δεύτερη φορά για τον Μπέρνι Σάντερες και η τρίτη για τον Μπάιντεν. Μήπως δεν είχε επαρκή υποστήριξη; 65 εκ. άνθρωποι την ψήφισαν...»

Όσον αφορά στις πιθανότητες όντως να διεκδικήσει εκ νέου η Χίλαρι Κλίντον το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία, ο Ρέινς ήταν ξεκάθαρος: «είναι κάπου ανάμεσα στο λίαν απίθανο και το μηδέν, αλλά δεν είναι μηδενικές»...

Η ίδια έχει στείλει αντικρουόμενα μηνύματα αναφορικά με τα μελλοντικά πολιτικά σχέδιά της. Σε συνέντευξή της περασμένο μήνα απάντησε μεν αρνητικά στο ερώτημα αν θα διεκδικήσει την εκλογή της στο Λευκό Οίκο. Αλλά όταν ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι η Χίλαρι δίστασε να απαντήσει προς στιγμήν, εκείνη πρόσθεσε: «Λοιπόν, θα ήθελα να γίνω πρόεδρος.... Ελπίζω, να έχουμε έναν Δημοκρατικό στο Οβάλ Γραφείο τον Ιανουάριο του 2021, γιατί υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ