Βρετανία: Στη φυλακή ζευγάρι ακροδεξιών που έβγαλαν «Αδόλφο» το παιδί τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρετανία: Στη φυλακή ζευγάρι ακροδεξιών που έβγαλαν «Αδόλφο» το παιδί τους [εικόνες]

Το ζευγάρι είχε δώσει το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ στο αγοράκι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαστήριο στη Βρετανία καταδίκασε ζευγάρι ακροδεξιών που είχαν δώσει το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ στο παιδί τους.

Ο 22χρονος Ανταμ Τόμας και η 38χρονη Κλόντια Πατάτας κρίθηκαν ένοχοι στην κατηγορία ότι είναι μέλη της παράνομης ακροδεξιάς οργάνωσης National Action.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ κατατέθηκε ότι το ζευγάρι έδωσε στο μωρό του το όνομα «Αδόλφος» σε μια επίδειξη θαυμασμού για τον ηγέτη του Γ΄ Ράιχ. Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες οι δύο γονείς ποζάρουν κρατώντας το μωρό τους και μια σημαία με τη σβάστικα, ενώ σε άλλη ο Τόμας πόζαρε φορώντας το λευκό ένδυμα της Κου Κλουξ Κλαν, έχοντας τον γιο του στην αγκαλιά του.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία

Μαζί τους καταδικάστηκε και ο 27χρονος Ντάνιελ Μπουγκόνοβιτς. Οι τρεις είχαν κάνει αναρτήσεις στις οποίες εξήραν τον Χίτλερ, αλλά και φωτογραφίες στις οποίες έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό. Άλλοι τρεις είχαν δηλώσει ένοχοι ότι είναι μέλη της National Action, η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από την κυβέρνηση, αφού μέλη της επιδοκίμασαν τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ από έναν ναζιστή το 2016.

Ο διοικητής της αστυνομίας, Ματ Ουόρντ κατέθεσε ότι η ομάδα είχε συγκεντρώσει όπλα και αναζητούσε τρόπους να κατασκευάσει εκρηκτικά. «Αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν απλά ρατσιστές φαντασιόπληκτοι. Γνωρίζουμε ότι ήταν μια επικίνδυνη, καλά δομημένη οργάνωση» συμπλήρωσε. «Στόχος τους ήταν να διασπείρουν τη νεοναζιστική ιδεολογία προκαλώντας έναν φυλετικό πόλεμο στη Βρετανία και πέρασαν χρόνια αποκτώντας τις δεξιότητες για να το κάνουν», τόνισε.

«Αφού η National Action απαγορεύτηκε, άρχισε να δραστηριοποιείται υπογείως και άλλαξε το όνομά της αλλά δεν χάθηκε» δήλωσε ο Ντεμπ Ουόλς, του γραφείου του εισαγγελέα. «Αυτά τα μέλη συνέχισαν να πιστεύουν σε μια ρατσιστική νεοναζιστική θεώρηση του κόσμου, επικοινωνούσαν με αποκρυπτογραφημένα μηνύματα και οργάνωναν συναντήσεις με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας της οργάνωσης», σημείωσε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ