Λαέρτης Βασιλείου για Κατσίφα: Εύσημα στις ειδικές δυνάμεις που ενήργησαν άμεσα - iefimerida.gr

Λαέρτης Βασιλείου για Κατσίφα: Εύσημα στις ειδικές δυνάμεις που ενήργησαν άμεσα

Ο Λαέρτης Βασιλείου (Φωτογραφία: Facebook)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα σχολίασε ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου, συμμετέχοντας σε συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση την ημέρα της κηδείας του ομογενή.

Ο ηθοποιός, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής και έχει δηλώσει προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε: «Αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα» και μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει τί άλλο ζητούν οι μειονοτικοί».

Ο ηθοποιός, ο πατέρας του οποίου είναι Αλβανός και η μητέρα του Ελληνίδα, μετείχε στην εκπομπή με θέμα «Είναι Ελληνικό έδαφος οι Βουλιαράτες;», υπογράμμισε ότι όσοι πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα ήθελαν να προκαλέσουν, ενώ αν και ήταν «σοβινιστές και φασίστες δεν εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό», είπε για να προσθέσει: «Το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η μειονότητα από εδώ και πέρα κι αν θα βγει κανείς από την μειονότητα να καταδικάσει τη πράξη του Κωνσταντίνου».

«Σήμερα (σ.σ.την ημέρα της κηδείας Κατσίφα) το Αλβανικό κράτος είναι νικητής. Κέρδισε απέναντι στη προβοκάτσια», είπε, ενώ απέδωσε εύσημα στις αλβανικές ειδικές δυνάμεις ότι «ενήργησαν γρήγορα και δεν είχαμε άλλα θύματα».

Ο κ. Βασιλείου δεν παρέλειψε να εξάρει τη στάση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στο Star κατηγορώντας το για διαστρέβλωση της ιστορίας και ότι προσέδωσε εθνικιστική διάσταση στη δολοφονία Κατσίφα, ενώ εξέφρασε την άποψή του για το πως πρέπει να κινηθεί η Αλβανία, υποστηρίζοντας: «Πρέπει οι 2 χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία, για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας που αναφέρονταν στην Μικρά Ασία και όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν το ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες. (...) Εμείς οι Αλβανοί ως αρχαίος λαός που ζούμε στα δικά μας εδάφη, έχουμε φανεί πιο φιλικά απ’ ότι θα έπρεπε, ακόμα και σε όσους ήρθαν εδώ, τους Σλάβους και τους Πελασγούς».

«Δείξαμε ανωτερότητα ως αλβανικός λαός και δώσαμε και μια απάντηση και στην ακραία Κύπρια Ευρωβουλευτή η οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό μας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην Ευρώπη με αίμα. Σήμερα, λοιπόν, δεν χύθηκε καθόλου αίμα», σχολίασε για Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, που κηρύχθηκε persona non grata στην Αλβανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ