Μετά από 7 χρόνια, και πάλι ανοιχτό για το κοινό το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη - iefimerida.gr

Μετά από 7 χρόνια, και πάλι ανοιχτό για το κοινό το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη

Σαντορίνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 7 χρόνια διακοπής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου στεγάστρου, επαναλειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Αλιβιζάτο και τον δήμαρχο του νησιού, Νίκο Ζώρζο.

Στις δηλώσεις του, ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του χώρου, ως του σπουδαιότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου που υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να ανοίξει για το κοινό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Σαντορίνης δήλωσε ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ θα διατεθεί προσωπικό του δήμου Σαντορίνης για τη φύλαξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ