Ο Βούτσης διαψεύδει ότι θα πάρουν αναδρομικά οι βουλευτές - iefimerida.gr

Ο Βούτσης διαψεύδει ότι θα πάρουν αναδρομικά οι βουλευτές

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης- φωτογραφία intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή τις ανακοινώσεις της Νεας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ ότι παραιτούνται οι βουλευτές των δύο κομμάτων από τα αναδρομικά τους.

Ο κ.Βούτσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στα δύο κόμματα, έκανε λόγο για επιστημονική και πολιτική ανοησία, αυθαιρεσία και ακροβασία που σκοπό είχε μόνο να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. «Θα μπορούσαν τα κόμματα πριν βγάλουν ανακοινώσεις να απευθυνθούν στην Βουλή και να ρωτήσουν. Είναι συστηματάκι κατά πλήρη συνεννόηση για να βγει αυτό το πράγμα, για δημιουργία εντυπώσεων. Σιγά να μην υπάρξει κανείς που θα πει αυτοί οι καλοί άνθρωποι του παλιού πολιτικού συστήματος παραιτούνται από τα αναδρομικά και ήρθαν οι αριστεροί να τα αρπάξουν. Ανοησίες,ανοησίες» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Βούτσης επικαλέστηκε τον νόμο 3691 του 2008 επι κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή για να αναφέρει οτι δεν ισχύουν τα όσα ανέφερε σήμερα ο Αλέξης Μητροπουλος περί δυνατότητας των βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικά διότι εδώ και μία δεκαετία έχουν πληρώσει αποσυνδεθεί οι αποζημιώσεις των βουλευτών από εκείνες των δικαστικών. Μάλιστα ανάφερε ο πρόεδρος της Βουλης πως δεν τίθεται ούτως ή άλλως κανένα θέμα αναδρομικών για τους βουλευτές ως συνέπεια της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλη την προηγούμενη εβδομάδα και δίνει χρήματα στους δικαστικούς διότι όπως είπε η τροπολογία μιλούσε για εφάπαξ καταβολή.

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2008 αφορούσε τα μισθολογικά των δικαστών και ανέφερε συγκεκριμένα στο άρθρο 57 παράγραφος 12 πως «οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν εφαρμόζονται σε όσους εξομοιώνονται μισθολογικά με δικαστικούς λειτουργούς η με μέλη κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Η συγκεκριμένη διάταξη μπήκε προκειμένου να κλείσει η συζήτηση για τη σύνδεση των μισθολογικών των δικαστών με εκείνων των βουλευτών.

Ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι στις 18 Νοεμβρίου 2015 με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής η βουλευτική αποζημίωση μειώθηκε κατά 10% με έναρξη ισχύος την 1 Ιανουαρίου 2016.

Ακόμη τα αναδρομικά για την περίοδο 1 Αυγούστου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014 που καταβλήθηκαν στους δικαστικούς κατά το ήμισυ με το νόμο 4270 του 2014 και κατά το υπόλοιπο ήμισυ θα καταβληθούν με την τροπολογία που ψηφίστηκε προχθές αποτελούν εφάπαξ χρηματικό ποσό και όχι αναπροσαρμογή των αποδοχών τους. Η καταβολή του ποσού αυτού γίνεται ως εκ τούτου αποκλειστικά και μόνο στους δικαιούχους που καθορίζει ρητά ο νόμος εν προκειμένου στους δικαστικούς χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας σε υψηλούς τόνους κατέληξε

«Μιλάμε για ένα κατασκεύασμα επιστημονικό αλλά σε αυτό δεν θα είχα πρόβλημα γιατί οι επιστήμονες μπορεί να κάνουν και ακροβασίες αλλά όταν όμως γίνεται και πολιτικό τότε υπάρχει θέμα.

Η Βουλή λειτουργεί έτσι όχι στα μικρόφωνα ούτε στα tweets ούτε στις εντυπώσεις για να κρατάμε ακριβώς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης αναδρομικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ