Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ -Εξι νεκροί - iefimerida.gr

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ -Εξι νεκροί

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ενώ ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και αστυνομικοί.

Ωστόσο, καμία ένοπλη οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Νατζίμπ Ντάνις, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε έξι. Δέκα αστυνομικοί και άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες, τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν πεζός, ανατίναξε το γιλέκο του με τα εκρηκτικά κοντά στο σημείο ελέγχου πλησίον ενός σχολείου στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην ίδια περιοχή με τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης και κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπασίρ Μουτζάχιντ είπε πως βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το σημείο της έκρηξης, κοντά στο σημείο όπου είχε ξεκινήσει διαδήλωση περίπου 30 λεπτά νωρίτερα.

"Απομάκρυνα τέσσερα πτώματα αλλά υπήρχαν περισσότερα πεσμένα στο έδαφος", είπε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην Καμπούλ για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει επιθέσεις από ένοπλους Ταλιμπάν σε δύο επαρχίες.

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας υπέστησαν σφοδρές απώλειες στις μάχες το περασμένο σαββατοκύριακο με τους Ταλιμπάν στις επαρχίες της Γκαζνί και της Χεράτ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση Καμπούλ νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ