Οι Αλβανοί βαρόνοι των ναρκωτικών στη Βρετανία προκαλούν: Ποζάρουν με πανάκριβα αυτοκίνητα, όπλα και πολλά λεφτά στο Instagram [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Αλβανοί βαρόνοι των ναρκωτικών στη Βρετανία προκαλούν: Ποζάρουν με πανάκριβα αυτοκίνητα, όπλα και πολλά λεφτά στο Instagram [εικόνες]

Η αλβανική συμμορία Hellbanianz. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφίες με όπλα, μετρητά και ακριβά αυτοκίνητα δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τα μέλη της Αλβανικής μαφίας που έχουν πλημμυρίσει την Βρετανία με κοκαΐνη.

Η συμμορία Hellbanizanz, με έδρα το Μπέρκινγκ στο ανατολικό Λονδίνο, λέγεται ότι διανέμει ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων λιρών στην Μεγάλη Βρετανία κάθε χρόνο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 7 Οκτ, 2018 στις 10:59 πμ PDT

Αλλά αντί να κρύβουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, όπως κάνουν άλλες συμμορίες, αυτοί δημοσιεύουν φωτογραφίες με τον πλούτο και τα όπλα τους στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 οπαδούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 7 Απρ, 2018 στις 9:26 πμ PDT

Τρία ηγετικά μέλη της συμμορίας φυλακίστηκαν για συνολικά 42 χρόνια το 2016, μετά από μια επιχείρηση της αστυνομίας που ανέκτησε ναρκωτικά αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών και ένα πολυβόλο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 5 Νοέ, 2016 στις 6:51 πμ PDT

Όμως οι νόμοι φυλάκισης φαίνεται πως δεν πτοούν τις δραστηριότητες της συμμορίας που ποστάρουν συνεχώς φωτογραφίες στο Instagram.

Χθες το απόγευμα, ένα μέλος, που απεικονίζεται με το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα, έγραψε: «Προσπαθώ να τα ξοδέψω. Εσύ προσπαθείς ακόμη να τα βγάλεις».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 11 Νοέ, 2018 στις 5:24 πμ PST

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ακόμη και μια τούρτα φτιαγμένα από χαρτονομίσματα των 50 λιρών και βίντεο από τα μέλη στην φυλακή να ραπάρουν για τις βίαιες επιθέσεις τους. Τα μέλη έχουν επίσης δημοσιεύσει φωτογραφίες ενός μικρού παιδιού να φορά το μενταγιόν της συμμορίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 9 Απρ, 2018 στις 6:38 πμ PDT

Οι ίδιοι, καμαρώνουν πως έχουν τον «έλεγχο της πόλης» του Λονδίνου και ισχυρίζονται ότι είναι «έτοιμοι για πόλεμο» με τις αντίπαλες συμμορίες. Η Daily Express αναφέρει πως έχουν ξεπεράσει άλλες συμμορίες ναρκωτικών στο Λονδίνο διότι είναι αδίστακτοι και δεν διστάζουν να κάνουν βίαιες επιθέσεις.

Σε ένα βίντεο στο YouTube, μέλη τους ραπάρουν για να προειδοποιήσουν τους αντιπάλους τους. Περιγράφουν τον εαυτό τους ως «Βασιλικά των δρόμων» και το βίντεο τους δείχνει να ποζάρουν με τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους και λαμπερές γυναίκες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 25 Μάρ, 2018 στις 2:52 μμ PDT

Ένα μέλος της συμμορίας, ο Τρίστερν Ασλάνι, φυλακίστηκε για 25 χρόνια με την κατηγορία πώλησης ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων τον Ιούνιο του 2016. Συνελήφθη όταν τράκαρε με το αυτοκίνητό του σε ένα κατάστημα κατά την διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης.

Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε ένα σπίτι σε σχέση με την σύλληψή του και βρήκαν ναρκωτικά αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών, και ένα πολυβόλο με σιγαστήρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 1 Μάρ, 2017 στις 2:27 μμ PST

Επειδή οι Αλβανικές συμμορίες εισάγουν τόσο πολύ κοκαϊνη στην Βρετανία, η Εθνική Υπηρεσία για την Εγκληματικότητα πιστεύει ότι αυτό έχει συμβάλει στην επιδημία των συμμοριών για την περιφέρεια.

Ορισμένες συμμορίες «προσλαμβάνουν» μικρά παιδιά για να μεταφέρουν ναρκωτικά έξω από το Λονδίνο προκειμένου να τα πουλήσουν σε μικρές πόλεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ‼️HELLBANIANZ‼️ (@vinz_hb) στις 15 Οκτ, 2016 στις 10:00 πμ PDT

Ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος είπε ότι οι ομάδες αυτές επεκτείνονται και αυξάνονται σε αριθμό.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Οι αλβανικές εγκληματικές ομάδες έχουν πλέον ένα υψηλό προφίλ και βαθμό επιρροής στο οργανωμένο έγκλημα του Ηνωμένου Βασιλείου και έχουν σημαντική πρόσβαση στην αγορά της διακίνησης ναρκωτικών, ιδιαίτερα στην κοκαΐνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ