Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι μέσα στο προξενείο -«Πνίγομαι, βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι» - iefimerida.gr

Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι μέσα στο προξενείο -«Πνίγομαι, βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι»

Ο δημοσιογράφος Τζεμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη- φωτό AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία λόγια του δημοσιογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι, λίγο πριν από τη δολοφονία του, αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αl Jazeera, ο Κασόγκι λίγο πριν δολοφονηθεί, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, φαίνεται οτι βασανίστηκε με το μαρτύριο της ασφυξίας. Από τις έρευνες που έχουν κάνει οι Τούρκοι αστυνομικοί, έχουν βρεί τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Κασόγκι με τους δολοφόνους του. Γιατί προφανώς το προξενείο παρακολουθείτο από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Και σε αυτές της ηχογραφημένες συνομιλίες ακούγεται κάποια στιγμή ο Κασόγκι να λέει: «Πνίγομαι, βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι, είμαι κλειστοφοβικός».

Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος Νazif Karaman αποκάλυψε στο Αl Jazeera ότι η δολοφονία, σύμφωνα με τα ηχητικά που έχουν στην κατοχή τους οι Τούρκοι εισαγγελείς, κράτησε περίπου επτά λεπτά.

Για την υπόθεση Κασόγκι συνομίλησαν το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του γεύματος στο Παρίσι, στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ