Αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρικ Σαντόρoυμ - iefimerida.gr

Αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ρικ Σαντόρoυμ

αμερικανικές εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έθεσε εαυτόν ο υπερσυντηρητικός υποψήφιος Ρίκ Σαντόρουμ ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπει την κούρσα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Μιτ Ρόμνεϊ , ο οποίος θα αναμετρηθεί, εκτός απροόπτου, με τον Μπαράκ Ομπάμα τον Νοέμβριο.

«Αυτή η εκστρατεία για τις προεδρικές τελείωσε για μένα» ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Ρικ Σαντόρουμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβάνια, το προπύργιό του, όπου οι προκριματικές ψηφοφορίες είναι προγραμματισμένες για τις 24 Απριλίου.

Επειτα από τρεις μήνες αδελφοκτόνων αντιπαραθέσεων, ο Μιτ Ρόμνεϊ χαιρέτισε στο πρόσωπο του πρώην πολιτικού του αντιπάλου «μία σημαντική φωνή για το κόμμα και τη χώρα».

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ευθύς αμέσως ότι ο Ρικ Σαντόρουμ υπέκυψε σε μία «χιονοστιβάδα» επιθέσεων του Μιτ Ρόμνεϊ. Ο επικεφαλής της εκστρατείας Τζιμ Μεσίνα δήλωσε ότι «δεν είναι περίεργο που ο Μιτ Ρόμνεϊ κατόρθωσε τελικά να καταβάλει τους αντιπάλους του με μία χιονοστιβάδα αρνητικής διαφήμισης».

Κατά τη διάρκεια των προσεχών προκριματικών ψηφοφοριών, πολιτεία προς πολιτεία, ο Μιτ Ρόμνεϊ αναμένεται να αυξήσει το ήδη σημαντικό του προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του Νιουτ Γκίνγκριτς και Ρον Πολ. Πριν από την αποχώρηση του Ρικ Σαντόρουμ, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης είχε εξασφαλίσει 656 από τους 1.144 που είναι απαραίτητοι για την εξασφάλιση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Ρικ Σαντόρουμ είχε εξασφαλίσει 272 , το Γκίνγκριτς 140 και ο Πολ 67.

Κατά συνέπεια, ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει με το μέρος του όλες τις πιθανότητες για να χρισθεί υποψήφιος κατά τη συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο στην Τάμπα της Φλόριντα. Ωστόσο, παρά τις απογοητευτικές τους επιδόσεις, οι δύο άλλοι υποψήφιοι δήλωσαν ότι θα παραμένουν στην κούρσα.

Ο 53χρονος πιστός καθολικός, πατέρας επτά παιδιών, επρόκειτο να επαναλάβει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία έπειτα από μία σύντομη διακοπή εξαιτίας της εισόδου της 3χρονης κόρης του στο νοσοκομείο. Ωστόσο , τελικά ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί έπειτα από «συζήτηση με την οιικογένειά του γύρω από το τραπέζι της κουζίνας».

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους Αμερικανούς που κινητοποιήθηκαν και μάς έδωσαν φτερά για να επιτύχουμε κάτι που κανείς πολιτικός αναλυτής δεν είχε προβλέψει», είπε Ο Ρικ Σαντόρουμ, χωρίς να διευκρινίσει εάν θα υποστηρίξει άλλον υποψήφιο και πάντως δεν αναφέρθηκε στον Μιτ Ρόμνεϊ. Ωστόσο, η εκπρόσωπός του Αλικα Στιούαρτ δήλωσε στο CNN ότι οι δύο άνδρες , οι οποίοι μίλησαν χθες και θα ξαναμιλήσουν σήμερα, «διακατέχονται από μεγάλο, αμοιβαίο σεβασμό» παρά τις «σημαντικές πολιτικές τους διαφωνίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ