Παπαρήγα: «Ανέκδοτα λέει ο αφερέγγυος ΣΥΡΙΖΑ, για Μνημόνιο και Ευρώπη» - iefimerida.gr

Παπαρήγα: «Ανέκδοτα λέει ο αφερέγγυος ΣΥΡΙΖΑ, για Μνημόνιο και Ευρώπη»

Αλέκα Παπαρήγα:  «Ανέκδοτα λέει ο αφερέγγυος ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μόνο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο γίνεται και στις τάξεις της Αριστεράς, με το ΚΚΕ να ανεβάζει τους τόνους σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

«Έχουμε πολιτικές διαφωνίες, είναι αφερέγγυοι, δεν τους πιστεύουμε». Με αυτά τα λόγια η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επιχειρηματολόγησε – στην κρατική τηλεόραση- υπέρ της επιλογής του κόμματός της να μην αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συνεργασία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς στις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες.

Τα λόγια της κυρίας Παπαρήγα ασφαλώς «θεμελιώνουν» την άρνηση κάθε μορφής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ – όχι μόνο στο εκλογικό πεδίο. Δεν ήταν όμως τα σκληρότερα: Η αρχηγός του ΚΚΕ κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ως ... εμπνευστή πολιτικών «ανεκδότων». Είπε συγκεκριμένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ανέκδοτα όταν ισχυρίζεται ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Λέει και το άλλο ανέκδοτο, δεν μας διώχνουν από την Ευρώπη γιατί θα καταστραφεί η Ε.Ε. Όμως, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να είναι των «27» βεβαίως θα πετάξει με μια κλωτσιά τις χώρες με αδυναμίες. Εμείς δεν μπορούμε να λέμε στο λαό πιάσε τα μαλλιά σου να σωθείς».

Οπως αναμενόταν, η κυρία Παπαρήγα απέκλεισε το ενδεχόμενο σύμπραξης και με τη ΔΗΜΑΡ. Ενδεικτικό των «διαθέσεων» του ΚΚΕ για το κόμμα του κ. Κουβέλη είναι σχόλιο του «Ριζοσπάστη», στο οποίο η ΔΗΜΑΡ κατηγορείται ότι «υπόσχεται την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με φθαρμένα υλικά υπό κατεδάφιση». Ο όρος αφορά τα «πρωτοπαλίκαρα του Σημίτη», δηλαδή την κίνηση της «Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας» που ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη ΔΗΜΑΡ.

Στον αντίποδα όλων αυτών, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι βασικοί αντίπαλοι του κόμματός της παραμένουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Τόνισε πως το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας, καθώς «δεν θεωρεί αυτοσκοπό να παραμείνει στην αντιπολίτευση».

Η κυρία Παπαρήγα ρωτήθηκε επίσης για την απεργία των ναυτεργατών. Απαντώντας, τόνισε: «Πείτε μου μια απεργία που βρίσκουν ότι στέκει. Πάντα τη θεωρούν άκαιρη. Πότε επειδή είναι χειμώνας, πότε επειδή είναι καλοκαίρι». Κατέληξε λέγοντας ότι είναι απολύτως λογικό να γίνονται οι απεργίες «τη στιγμή που ασκείται πίεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ