Πάνω από 300 εκατ. ευρώ το «κόστος» του Brexit για την ελληνική οικονομία -Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι - iefimerida.gr

Πάνω από 300 εκατ. ευρώ το «κόστος» του Brexit για την ελληνική οικονομία -Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Διαδήλωση κατά του Brexit
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπόριο, τουρισμός, ναυτιλία και κοινοτικά κονδύλια είναι οι τομείς της εγχώριας οικονομίας που θα δεχθούν τα μεγαλύτερα πλήγματα από ένα «σκληρό» Brexit, ενδεχόμενο που φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό.

Χθες ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, δήλωσε ότι «βλέπουμε ένα δύσκολο τέλος στις διαπραγματεύσεις», μόλις 4 μήνες πριν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιχειρήσεων και τραπεζών μια μη συμφωνία Ε.Ε. - Βρετανίας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το ελληνικό ΑΕΠ κατά περίπου 0,2 ποσοστιαίες μονάδες που μεταφράζεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ σε βάθος δύο έως τριών ετών.

Ένα σκληρό Brexit μπορεί να μετατραπεί σε διαχειριστικό εφιάλτη για κάθε εγχώρια εταιρεία με εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Τουρισμός ναυτιλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ