Ποια είναι η αριστοκράτισσα που δηλώνει νόθα κόρη του βασιλιά του Βελγίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι η αριστοκράτισσα που δηλώνει νόθα κόρη του βασιλιά του Βελγίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά της είναι Ντελφίν Μποέλ, 50 ετών, βελγίδα καλλιτέχνης. Δηλώνει από το 1999 ότι είναι η νόθα κόρη του βασιλιά Αλβέρτου II, από την κρυφή ερωτική σχέση που είχε ο τέως με τη μητέρα της.


Μετά από χρόνια μάχης στα δικαστήρια, η Ντελφίν Μποέλ κέρδισε την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης που ανάγκασε τον Οκτώβριο του 2018 τον υπέργηρο πρώην βασιλιά να κάνει τεστ DNA για να αποδειχθεί η αλήθεια, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.


Η Ντελφίν Μποέλ είναι μια βαθύπλουτη αριστοκράτισσα, κόρη του βιομηχάνου Jacques Pol Pascal Marie Ghislain Boël και της βαρόνης Sybille de Sélys Longchamps η οποία υπήρξε ερωμένη του πρώην βασιλιά επί 18 χρόνια. Η μητέρα της ήταν μια καλονή της εποχής και ήταν η ίδια κόρη ενός βαθύπλουτου διπλωμάτη ο οποίος υπηρέτησε και ως πρέσβης του Βελγίου στην Αθήνα.


«Η υπόθεση Ντελφίν» ξεκίνησε το 1999, όταν κυκλοφόρησε η βιογραφία της βασίλισσας του Βελγίου Πάολας. Η βιογραφία ήταν γραμμένη από έναν νεαρό Φλαμανδό δημοσιογράφο και άφηνε να εννοηθεί ότι ο τότε βασιλιάς Αλβέρτος II είχε εξωσυζυγική σχέση από την οποία προέκυψε μια νόθα κόρη.


Οταν το βιβλίο κυκλοφόρησε, η τότε βασίλισσα Πάολα ζήτησε διαζύγιο από τον βασιλιά αλλά για λόγους κρατικής ασφάλειας έμειναν παντρεμένοι. Το ζευγάρι στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1980, επανενώθηκε και έκτοτε η βασίλισσα Πάολα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του άπιστου βασιλιά και τον στήριξε δημόσια.

Από τότε ξεκίνησε ένα τεράστιο κύμα δημοσιότητας για την «υπόθεση Ντελφίν». Το βελγικό παλάτι αρχικά δεν αντέδρασε, κάνοντας λόγο για κουτσομπολιά. Ωσπου μια μέρα, ο βασιλιάς αναγνώρισε δημόσια ότι είχε οικογενειακά προβλήματα, μιλώντας ανήμερα των Χριστουγέννων 1999: «Η βασίλισσα κι εγώ διανύσαμε πολύ ευτυχισμένες περιόδους, αλλά υπήρξε και κρίση στο ζευγάρι μας πριν από 30 χρόνια».

Μόλις τα γεγονότα άρχισαν να κυκλοφορούν δημόσια, η Ντελφίν Μποέλ εξαφανίστηκε από την δημόσια και κοσμική ζωή, ακολουθώντας την καλλιτεχνική της καριέρα και παντρεύτηκε έναν βαθύπλουτο κατασκευαστή, Αμερικανό στην καταγωγή, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

H περιουσία της Ντελφίν Μποέλ, από την πλευρά του πατέρα της είναι αμύθητη, αφού το 2006 η οικογένεια Μποέλ κατείχε την 13η θέση των πλουσιότερων Βέλγων, με πλούτο 1,048 δις ευρώ.

«Σκέφτομαι τα παιδιά μου. Δεν πρέπει να κουβαλάνε αυτό το βάρος σε όλη τους τη ζωή. Πιστεύω ότι το τεστ DNA είναι συμβολικά σημαντικό. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο βασιλιάς Αλβέρτος είναι ηλικιωμένος και ότι πρέπει να δοθεί τώρα λύση», δήλωσε η Ντελφίν Μποέλ.

Η ομοιότητα της Ντελφίν Μποέλ με τον βασιλιά Αλβέρτο είναι χτυπητή και κανείς στο Βέλγιο δεν αμφιβάλλει ότι ήταν νόθα κόρη του, παρότι ο ίδιος αρνείται ως σήμερα ότι είναι το τέταρτο παιδί του. Η 50χρονη καλλιτέχνης ποτέ, επίσης, δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της βασιλικής οικογένειας, της οποίας τυπικά δεν είναι μέλος.

«Εχω βασιλικό αίμα, αλλά δεν έχω ούτε τον τίτλο ούτε την αναγνώριση», έγραφε η ίδια η Ντελφίν το 2008 σε ένα βιβλίο της με τίτλο «Κόβω τον δεσμό».

Η μητέρα της, βαρόνη κατοικεί σήμερα σε έναν πύργο του 19ο αιώνα, στο γαλλικό χωριό Villecroze, κοντά στις γαλλικές Αλπεις. Κόρη φιλοβασιλικού διπλωμάτη, πρέσβη του Βελγίου, συναντούσε τον βασιλιά Αλβέρτο ακόμη και στο σπίτι της, όταν ήταν ακόμη διάδοχος του θρόνου του Βελγίου. Ο τότε βασιλιάς Μποντουάν του ξεκαθάρισε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί του θρόνου αν ήθελε να παντρευτεί την βαρόνη.
«Η μητέρα μου δεν ήθελε να αποσταθεροποιήσει την μοναρχία. Δεν ήθελε επίσης να διαλύσει ένα σπίτι, του πρίγκηπα Αλβέρτου, όπου υπήρχαν τρία παιδιά. Η μόνη επιλογή που είχε ήταν να κρατήσει τη σχέση κρυφή» εξομολογήθηκε η Ντελφίν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βασιλική οικογένεια σκάνδαλο Βέλγιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ