Τραγωδία στη Βραζιλία από φονική κατολίσθηση λάσπης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγωδία στη Βραζιλία από φονική κατολίσθηση λάσπης [εικόνες & βίντεο]

Διασώστες και εθελοντές συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια παραγκούπολης στο Νιτερόι (Φωτογραφία: ΑΡ/Leo Correa)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους κι άλλοι 11 τραυματίστηκαν από κατολίσθηση λάσπης μετά από καταρρακτώδεις βροχές στην πόλη Νιτεροϊ κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, Ρομπέρτο Ρομπαντέι, το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από την υπερκείμενη λοφοπλαγιά και έπεσε πάνω σε έξι σπίτια σε συνοικία της Νιτεροϊ.

«Έβρεξε πολύ το τελευταίο διήμερο και κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Νιτεροϊ. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV.

Αρκετές οικογένειες, ωστόσο, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων της συνοικίας Μπόα Εσπεράντσα.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες μέσα σε τόνους λάσπης και ερειπίων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, αλλά και προκειμένου να ανασύρουν τα θύματα.

Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων δίνουν διασώστες και εθελοντές (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ένα απ’ αυτά ήταν ένα οκτάχρονο κοριτσάκι. Η γιαγιά του, πρόλαβε, τουλάχιστον να σώσει τον αδελφό της, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ