Super League: Ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για... αποδείξεις στο Καραϊσκάκη - iefimerida.gr

Super League: Ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για... αποδείξεις στο Καραϊσκάκη

Φορτούνης-Μακέντα /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί κανείς από τους δύο να μην είναι πρωτοπόρος, μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει στόχους πρωτιάς, αλλά πάντα ένα τέτοιο ντέρμπι ξυπνά... τα πάθη.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική, με τους γηπεδούχους να... πιέζονται για τη νίκη, την 6η σερί.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη μετά από δέκα ματς σε ντέρμπι απέναντι στο «τριφύλλι», την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, καθώς έχουν να κερδίσουν από το περσινό ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» τον περσινό Οκτώβριο. Επίσης, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να διατηρήσει ή και να μειώσει τη διαφορά (σε ενδεχόμενη γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα) από την κορυφή, πριν από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τονίσει πολλάκις στους παίκτες του πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ναι μεν έχει μία νεαρή ομάδα αλλά οι πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη έχουν αποδείξει πως έχουν πολύ καλά στοιχεία και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον οποιονδήποτε αντίπαλο (με τελευταία την ΑΕΚ). Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Μπουχαλάκης και ο Γκιγέρμε, με τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού χαφ. Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Ποντένσε, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Χασάν.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αποδείξουν πως η καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν τυχαία και στόχος τους είναι να συνδυάσουν μια ακόμη καλή παρουσία με το κατάλληλο αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Δώνης όλα δείχνουν πως θα επιλέξει σχήμα με τρεις στην άμυνα και διάταξη 3-4-2-1. Ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, ενώ για τη σύνθεση της άμυνας κριτήριο είναι η συμμετοχή του Γιόχανσον. Ο Σουηδός που δεν προπονήθηκε χθες κανονικά έχει μια ενόχληση στο γόνατο, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής και ο ίδιος θέλει να παίξει σαν τρελός. Εφόσον είναι διαθέσιμος, τότε την τριάδα των στόπερ θα συνθέσουν οι Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης και Κουλιμπαλί, με τον Γιόχανσον δεξιά και τον Ινσούα αριστερά. Αν αποφασιστεί να μην παίξει ο Γιόχανσον, τότε ο Κουλιμπαλί θα παίξει δεξιά και το ρόλο του τρίτου στόπερ θα έχει ο Πούγγουρας. Ο Κουρμπέλης με πιθανότατα τον Κάτσε θα είναι οι δύο του άξονα, με τον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη να υποστηρίζουν τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα.

Νωρίτερα, στο ΟΑΚΑ χωρίς κόσμο η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο σε ένα πολύ κρίσιμο και οριακό ματς και για τους δύο. Ειδικά για την ΑΕΚ που δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών, μετά το 0-0 με τον ΠΑΟ. Λίγη ώρα μετά ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και έχει τον πρώτο λόγο για να κερδίσει τον Παναιτωλικό και να παραμείνει στην κορυφή, ενώ στη Λαμία θα έχουμε δυνατό ματς με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Σήμερα

  • Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (50' Γκόλιας, 76' Ντέλετιτς)
  • Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1 (36' Μασούρας)
  • Λεβαδειακός – ΟΦΗ 2-1 (25', 45' Στανόγεβιτς - 43' πεν. Αραβίδης)

Σήμερα

  • 15:00 ΑΕΚ – Ατρόμητος (Novasports2)
  • 17:15 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (Novasports3)
  • 19:00 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (ΕΡΤ1)
  • 19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (Novasports1)

Δευτέρα

  • 19:00 Απόλλων Σμύρνης – Αρης (EΡΤ1)

Η βαθμολογία (9 αγώνες):

  1. ΠΑΟΚ 23
  2. Ατρόμητος 21
  3. Ολυμπιακός 19
  4. Ξάνθη 18
  5. ΑΕΚ 17
  6. Παναθηναϊκός 14
  7. Πανιώνιος 14
  8. Αρης 12
  9. Παναιτωλικός 12
  10. Λάρισα 11
  11. Λαμία 10
  12. ΠΑΣ Γιάννινα 7
  13. ΟΦΗ 7
  14. Αστέρας Τρίπολης 5
  15. Λεβαδειακός 5
  16. Απόλλων Σμύρνης 1

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς

** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

** Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς

H επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

  • 16:00 Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης
  • 17:15 Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα
  • 19:00 Παναιτωλικός - ΑΕΚ
  • 19:30 ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

  • 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός
  • 19:00 Ατρόμητος - Ολυμπιακός
  • 19:30 ΟΦΗ - Αρης

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

  • 19:30 Πανιώνιος - Λαμία
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ